Medpodjetniški izobraževalni center Šolski center Kranj, Kidričeva cesta 55, 4000 Kranj, T.: 04 280 40 45
 

Konferenca ERASMUSV Vilni (Litva) je 30. 5. in 31. 5. 2018 potekala tematska konferenca »Erasmus+ programme impact on individuals in VET and HE«. Po izboru nacionalne agencije Centra RS za mobilnosti in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS) sta bili, poleg predstavnice nacionane agencije Neže Pajnič, vodje programa E+ (http://cmepius.si), vabljeni tudi 2 predstavnici slovenskih izobraževalnih inštitucij, obe iz ŠC Kranj. Nataša Kristan Primšar, vodja MIC-a (http://www.sckr.si/tsc/mic/) s svojo ekipo pokriva področje programa Erasmus+ za srednješolske izmenjave (KA1) in izvajanje partnerskih projektov (KA2, KA3), Nastja Beznik, predavateljica VSŠ (http://www.sckr.si/tsc/vss/) pa vodi izvajanje projekta mobilnosti za VSŠ - K103. Na konferenci je bilo približno 100 udeležencev iz različnih držav EU, kot so na primer Nizozemska, Litva, Hrvaška, Anglija, Bolgarija, Finska, Poljska, Ciper, Avstrija, Madžarska in druge.

 

Več...

V okviru projekta Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc Gorenjske smo v mesecu marcu zaključili s tremi računalniškimi skupinami - dvema skupinama 60-urne Računalniške pismenosti za odrasle in eno skupino 50-urnega programa Osnove digitalne pismenosti in tehnologije – sodobni administrator. Za uspešno izvedbo programov je skrbel predavatelj Sašo Stanojev. V mesecu marcu smo pričeli z izvedbo 20-urnih priprav na nacionalno poklicno kvalifikacijo Upravljanje strojev v proizvodnji, ki jih je izvajal Aljaž Rogelj, 10 udeležencev je 10. 4. 2018 program tudi uspešno zaključilo. Prav tako smo po velikonočnih praznikih pod vodstvom predavatelja Saša Bizanta pričeli s še enim programom Osnov digitalne pismenosti in tehnologije – sodobni administrator, ki bo predvidoma zaključen ob koncu meseca maja. Prijave za programe priprav na NPK (Upravljanje strojev v proizvodnji in upravljanje procesnih naprav v proizvodnji) bomo zbirali še do konca meseca maja.

Luis BernabeuV tednu od 5. do 9. marca 2018 smo v okviru akcije ERASMUS+ gostili učitelja Luisa Bernabeua iz srednje šole Gran Vía iz mesta Alicante (Španija).Predstavili smo mu šolski center. Spoznal je organizacijo in način dela na naših šolah. Srečal se je z učitelji (Jure Meden, Klavdija Stropnik, Meta Arnež, Irena Lončar, Lena Vesna Špehar, Jože Verbič, Janez Petrič), delo z dijaki s posebnimi potrebami in priseljenci je predstavila Karmen Kanalec, sodelovanje z delodajalci je predstavil Miloš Frelih, projektno delo pa Sašo Stanojev.


Luis Bernabeu - predstavitev

Luis nam je predstavil svojo šolo. Na šoli dajo velik poudarek delu z Romi in priseljenci iz afriških držav saj je procent le-teh na šoli precej visok.

 

 

Luis Bernabeu je o svojem bivanju v Sloveniji pripravil poročilo, ki si ga lahko preberete v nadaljevanju.

 

Več...

Dijaki med poukomV mesecu januarju 2018 smo gostili dijake srednje šole SETUGS iz Skopja (Makedonija). V času bivanja smo za njih organizirali usposabljanje s področja elektronike. V prostem času so se družili z našimi dijaki in spoznavali kulturne znamenitosti Slovenije.

V mesecu januarju smo gostili dijake srednje šole SETUGS iz Skopja (Makedonija). V času bivanja smo za njih organizirali usposabljanje s področja elektronike. V prostem času so se družili z našimi dijaki in spoznavali kulturne znamenitosti Slovenije.

V okviru projekta »Usposabljanje mentorjev 2016-2021« bomo tudi v letu 2018 izvajali usposabljanje mentorjev, ki v podjetjih izvajajo praktično usposabljanje z delom in praktično izobraževanje po izobraževalnih programih za pridobitev izobrazbe.


Termini in lokacije usposabljanj v letu 2018:
- ŠC Kranj, 5., 7. in 14. marec 2018
- ŠC Kranj, 7., 9. in 16. maj 2018
- Postojna (točna lokacija bo sporočena naknadno), 9., 11. in 18. april 2018

Usposabljanje bo potekalo v obliki delavnic, tri dni v popoldanskem času. Udeležba je brezplačna. 

KONTAKT

Nataša Kristan Primšar, univ. dipl. inž.
Tel.: +386 4 280 40 45
GSM: 051 628 886
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Prijavnica na izobraževanje 

Logotip ESS     Logotip MIZŠ

 

Več...

CISCO CCNA15. januarja 2018 bomo na Šolskem centru Kranj, v kolikor bo zadosti prijav, pričeli z izvajanjem tečaja CCNA Routing&Switching in sicer s prvim modulom.

Tečaj se bo izvajal ob ponedeljkih v sklopu 4 ur od 16.00 do 20.00 v učilnici 504. 

 

Naslov za prijave je: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Vljudno vabljeni!

Več...

cnc mNa Šolskem centru Kranj bomo v mesecu novembru pričeli s 100 urnim usposabljanjem s področja CNC OPERATER/ PROGRAMER. Usposabljanje bo potekalo za majhno skupino udeležencev (5 - 7).

Več...

EYE 2016

 

 

 

 

 

 

Delavnica20. in 21.5. 2016 so se dijaki STŠ, Radosav Markovič iz 3.Re ter Jaka Kokalj, Gregor Jelenc, Denis Hodžić in Darko Turbić iz 2.Re, in dijaki SESGŠ, Zalka Olip, Zorana Delić, Lana Kern, Medina Mušić, Arta Bylygbashi, Blaž Vodopivec, Tjaša Zorman, Albijona Kodra, Pia Žagar, Mino Minkov in Michelle Gerić, udeležili srečanja EYE 2016 (European youth event), ki je potekalo v okviru Evropskega parlamenta v Strassburgu. Na dogodku so sodelovali z delavnico na temo Stilska preobrazba s pomočjo računalnika. Aktivnosti dijakov si lahko ogledate na blogu.

http://www.europarl.europa.eu/european-youth-event

V skladu s časovnim okvirjem selekcijskega postopka za Mobilnost 2016-17 objavljamo poimenski seznam izbranih dijakov, ki jih je potrdila šolska komisija za mobilnost dne 9.5.2016.

Izbrani dijaki se bodo v prihodnjem šolskem letu udeležili praktičnega usposabljanja v tujini v državah gostiteljicah: Danska, Estonija, Belgija, Italija in Makedonija.

Iskrene čestitke!

Iva Šober, univ. dipl. psih., strokovna sodelavka

pdfseznam_uvrscenih_dijakov.pdf

Parada učenja 2016

 

 

Parada učenja (PU) poteka v okviru TVU že zadnja tri leta. Zgoščeni festivalski dogodki v središčih mestnih in drugih skupnosti, kjer se bodo srečali ponudniki znanj in spretnosti ter povpraševalci po obojem, bodo organizirani v sredo, 18. maja, na 15. prizoriščih po Sloveniji.

V Kranju bo dogodek potekal v organizaciji Ljudske univerze Kranj. Prireditve bodo potekale na več prizoriščih v mestnem jedru. S predstavitvami izobraževalnih programov bodo na PU sodelovali tudi strokovni delavci, dijaki in študentje ŠC Kranj.

Program parade učenja

Posebna ponudba lokalov v Kranju

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information