Strokovna gimnazija Šolski center Kranj, Kidričeva cesta 55, 4000 Kranj, T.: 04 280 40 00, info@sckr.si
 
Kliknite za več informacij.

vrbaFOTOGALERIJA

V ponedeljek, 3. 12. 2014, so dijaki 2. letnika Strokovne tehniške gimnazije obiskali Prešernovo rojstno hišo v Vrbi, kjer je potekal recital Prešernove pesmi Vrba v tujih jezikih. Obisk z recitalom smo izvedli v okviru projekta Prešeren in njegov čas.

sg-gpn-mk-1m V sredo, 21.11.2018, so dijaki 1.Ga Strokovne gimnazije v okviru projekta Rastem s knjigo obiskali Mestno knjižnico Kranj in si v Galeriji Prešernovih nagrajencev ogledali razstavo grafik Prešernovih nagrajencev, članov SAZU, Drzne ptice sanj.

 

Več ...

obisk-narodne-galerije-1mV torek 13.11. smo si dijaki 1.Ga in 2.Ga razreda v Narodni galeriji v Ljubljani ogledali razstavo slik Ivane Kobilca in razstavo Body worlds vital na Gospodarskem razstavišču.

Več ...

robotkov-dan-2018 FOTOGALERIJA  
(Miran Kozmus 1-134, Aleksandra 201-205, Miha Meglič 206-221)

robotkov-dan-sg-mDan odprtih vrat Strokovne tehniške gimnazije
sreda, 28. november 2018 od 16. 45 do 19.00

Lepo vabljeni na delavnice:

Strojništvo - mehanika: Od 3D animacije do izdelka na CNC stroju

Elektrotehnika: Detektor laži

Računalništvo: Zabavno računalniško programiranje

Več informacij in PRIJAVE na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

Maturantje 2018 FOTOGALERIJA (Miran Kozmus)

V sredo, 26. 9. 2018, smo se na Tehniški gimnaziji poslovili od maturantov generacije 2018. V hvaležnosti smo podoživeli naša skupna leta na ŠC Kranj. Letošnja generacija je poseben pečat pustila prav zaradi velike pripadnosti šoli, ki so jo posebej pokazali v številnih dogodkih in znamenjih ob slovesu od šole v mesecu maju.

Njihovo Iskro so mlajše generacije že razglasile za himno šole in jo na fazanovanju predale dijakom prvih letnikov.

Vsem maturantom želimo vztrajnosti in zaupanja na novih poteh življenja.

Pripravila: Romana Debeljak

V mesecu septembru se je dijak naše Strokovne gimnazije, ALJAŽ LUZNAR iz 2ga razreda udeležil Svetovnega prvenstva  v gorskih tekih, ki je bil v Andori. Bil je najmlajši udeleženec naše reprezentance in je dosegel odličen rezultat. Na spletni strani gorski teki si lahko ogledate podrobnosti, slike in njegov komentar o nastopu.

V soboto, 22.9. 2018, pa se je Aljaž udeležil tudi Državnega prvenstva v gorskih tekih (za OŠ in SŠ),  ki je potekalo v Smledniku. Povzpel se je na stopničke za zmagovalce – 2. mesto.

Bravo Aljaž, ponosni smo nate in na tvoje uspehe.

Pripravila: Simona Kert, prof. športne vzgoje

podelitev-spriceval-sm-8m V sredo, 11. 7. 2017, smo podelili spričevala splošne mature maturantom Tehniške gimnazije ŠC Kranj. V generaciji maturantov 2018 sta tudi zlata maturanta Aljaž Kolar in Nejc Primc.

Vsem maturantom in njihovim staršem iskreno čestitamo za dosežen uspeh in jih vabimo na slavnostno slovo, ki bo 27. 9. 2018, ob 17.00.

Več ...

teden-vodozeljnih-2018-01mV času od 18. – 20. junija 2018 je tehniška gimnazija organizirala  za najboljše dijake vodene oglede in delavnice. Letos smo tako najprej obiskali prognostični center Agencije RS za okolje in prostor, kjer sta dijake in spremljevalce prijazno sprejela meteorologa Brane Gregorčič in Jure Cedilnik.

Več ...

prebojniki-2018-mMestna občina Kranj je 12. 6. 2018 na prireditev Brihte Kranja povabila kranjske talente osnovnih in srednih šol. Prireditev je bila v parku gradu Khislstein.

Prireditve se je udeležila tudi ekipa dijakov ŠC Kranj. Med dijaki ŠC Kranj sta bila tudi dijaka Tehniške gimnazije Jaka Benedik, prejemnik zlatega priznanja na državnem tekmovanju iz sladkorne bolezni in Aljaž Medič, Naj dijak Tehniške gimnazije za šolsko leto 2017/18.

Zdenka Varl, ravnateljica

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

Sprejemam piškotke.

Pravno obvestilo