Srednja tehniška šola Šolski center Kranj, Kidričeva c. 55, 4000 Kranj, T.: 04 280 40 00, info@sckr.si
 

Dijaki 1.Ei imajo v sredo, 14.11.2018, strokovno ekskurzijo v Vrhniko, kjer si bodo v Muzeju Bistra ogledali razstavo zgodovine elektrifikacije Slovenije s poudarkom na hidroelektrarnah. Ekskurzija bo v okviru šolskih ur PPE. Odhod ob 13h izpred šole, prihod ob 16h.

Robert Šifrer, uni. dipl. inž. el.

Spoštovani, dijaki oddelka 2Ea,

obveščamo vas, da boste imeli v sredo, 14. 11. 2018, strokovno ekskurzijo v München, kjer si boste ogledali sejem Electronica [1]. Gre za enega največjih svetovnih sejmov, ki združuje strokovnjake in podjetja iz področja elektronike.

Letošnji sejemski prostor prvič v zgodovini obsega 17 hal izmed katerih vsaka pokriva svoje področje. Hale so v velikosti Ljubljanskega Gospodarskega razstavišča in obisk tako velikega sejma zahteva predpripravo. Na spletni strani boste našli zemljevid celotnega sejmišča [2] in zemljevide za vsako halo posebej [3]. Doma si natisnite zemljevide, v njih označite zanimive stojnice in pripravite vsak svoj plan ogleda sejma. Pripravljen plan ogleda je obvezen za uspešno opravljeno ekskurzijo in ga boste pred ogledom sejma pokazali nadzornemu učitelju. Le z dobrim planom ogleda vam ne bo zmanjkalo časa za ogled vseh želenih stojnic.

Lastniki Android mobilnih telefonov si lahko iz spletne trgovini "Google Play" namestite aplikacijo "Electronica 2018" s katero si boste pomagali pri navigaciji na samem mestu. Nameščena aplikacija ne šteje kot pripravljen plan ogleda!

Pred vstopom v sejem boste prejeli tudi delovni list z nalogami, ki jih boste morali opraviti na sejmu. Delovni list bo od vas zahteval obisk določenih stojnic in poizvedbo o določenih produktih v angleškem jeziku. Izpolnjen delovni list boste oddali pred odhodom avtobusa s sejmišča nazaj domov.

Ogled ekskurzije organizira podjetje "AX Elektronika" za naročnike revije "Svet Elektronike". Slednji bodo soudeleženi na avtobusu in zato vas prosimo za vljudno obnašanje.

Odhod avtobusa bo ob 3:30 iz Ljubljanskega postajališča Dolgi most (parkirišče P&R), udeležence ekskurzije pa bomo pobrali tudi ob 4:15 na Jeseniškem avtocestnem počivališču Hrušica.

Za sodelovanje na ekskurziji potrebujete (a) osebni dokument, (b) natisnjeno vstopnico (pazite, da namesto vstopnice ne natisnete voucher), (c) Evrospko kartico zdravstvenega zavarovanja in (d) lastno malico. Ne pozabite odjaviti tudi šolske malice na dan dogodka.

Pred odhodom na sejem si dobro oglejte avtobus, da ga boste našli ob prihodu iz sejmišča na glavno parkirišče. Odhod avtobusa proti Sloveniji bo ob 18:30 iz parkirišča pri vhodu "Entrance East". Naš povratek bo predvidoma okoli 22:15 na Jeseniško postajališče Hrušica in okoli 23:00 na Ljubljansko parkirišče Dolgi most (parkirišče P&R).  

Ekskurzija je del obveznih interesnih dejavnosti in se vrednoti z 12 urami. Dijaki, ki ne bodo opravili ekskurzije, bodo morali napisati kakovostno seminarsko nalogo ali si ogledati strokovni sejem, ki ju mora predhodno odobriti organizator ekskurzije. Za sejem je potrebno oddati tudi poročilo. V kolikor oddano poročilo oz. seminarska naloga nista zgledno napisana, boste dijaki morali opraviti športni pohod.

Seznam spremljevalcev:

- Žiga Lausegger              (+386 31 790 976, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. )
- Branko Vrečar               (+386 41 255 027, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. )

Viri:

[1] Electronica, domača stran:                                      https://electronica.de/index.html
[2] Electronica, zemljevid sejmišča:                           
https://electronica.de/media/website/files/pdf/fairgrounds-map.pdf
[3] Electronica, zemljevidi posameznih hal:                             
https://exhibitors.electronica.de/onlinecatalog/2018/hall_plans

 

 

V soboto, 10.11.2018 bo v Ljubljani potekalo 33. državno tekmovanje iz logike. Tekmovanja se bo udeležilo tudi 9 dijakov. Zbor tekmovalcev bo v soboto, ob 8.15, pred zapornico na parkirišču. V Ljubljano bomo odšli z avtobusom. Tekmovanje se bo pričelo ob 10. uri. Povratek nazaj bo okoli 13.30 ure. Tekmovalci so lahko v petek pouka prosti.

 

Pripravila: Nataša Gazvoda

Dijaki 1.letnik SPI programov si bodo ogledali Mestno knjižnico Kranj in Gorenjski muzej. Dijaki imajo prvo šolsko uro pouk, 2. šolsko uro imajo toplo malico. Ob 8.40 se zberejo pred vhodom v šolo in skupaj s spremljevalci odpravijo v center mesta.

6.11.2018 - 1.Me

7.11.2018 - 1.Re

27.11.2018 - 1.Ee

Pripravila: Nina Zupan, prof.

Spoštovani dijaki 1.Rb in 1.EA STŠ,

v okviru interesnih dejavnosti bomo šli, v torek, 6.11.2018 (1.Rb) in v sredo, 7.11.2018 (1.Ea) po poteh tehnične in kulturne dediščine Kranja ter v Kranjsko knjižnico.

Prvo uro imate pouk potem greste na malico. Izpred šole gremo ob 8.30 uri. Predviden zaključek dejavnosti je ob 14. uri.

 

Pripravila

Polona Hafner Ferlan

V sredo, 10. 10. 2018, je na Šolskem centru Kranj potekalo Šolsko tekmovanje Čmrlj iz fizike. Tekmovalo je 27 dijakov STŠ, ki se prvo leto učijo fiziko.

 

Bronasta priznanja so prejeli naslednji dijaki:

 

  • Ambrož Perovšek, 2.Ra
  • Nejc Mihelič, 2.Rb
  • Tomaž Potočnik, 2.Mb
  • Andraž Adamič, 2.Ra
  • Vid Fister, 2.Ma
  • Jan Stepišnik Varek, 2.Ra
  • Matija Gros, 2.Ma
  • Vojko Novak, 2.Rb
  • Gašper Rifel 2.Ra
  • Aljaž Štucin, 2.Mb

 

 

 

Za lep uspeh dijakom iskreno čestitamo.

 

 

Pripravila: Andreja Pogačnik                                                                                    

Spoštovani profesorji in dijaki,

Vrtiljak poklicev, ki smo ga izvedli 18. 10. 2018 s skupnimi močmi je zelo uspel.

Več ...

ciscoV torek 6. 11. 2018 bomo na Šolskem centru Kranj, pričeli z izvajanjem tečaja CISCO CCNA Routing&Switching.

Tečaj se bo izvajal ob torkih v sklopu 4 ur od 16.00 do 20.00 v učilnici 504. Vljudno vabljeni!

Več ...

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

Sprejemam piškotke.

Pravno obvestilo