Srednja tehniška šola Šolski center Kranj, Kidričeva c. 55, 4000 Kranj, T.: 04 280 40 00, info@sckr.si
 

V četrtek, 21.3.2019, bo na šoli potekalo matematično tekmovanje Mednarodni matematični kenguru in odbirni del tekmovanja za državno tekmovanje iz matematike.

Dijaki tekmovalci pridite ob 12.20 pred učilnico, v kateri boste tekmovali. Tekmovati začnete ob 12.30 uri. S seboj prinesite pisalo in geometrijsko orodje.

Dijaki tekmovalci boste na dan tekmovanja opravičeni od pouka 7., 8., 9. in 10. uro.

Tekmovanje bo potekalo v učilnicah 350, 352 ter predavalnici. Razpored tekmovanja si poglejte na seznamih, ki bodo nalepljeni pred učilnicami.

Za dijake  tehniške šole tekmovanje traja 90 minut + 10 minut (odmor) + 45 minut (odbirni del), za dijake poklicne šole pa 60 minut.

Vsem tekmovalcem želimo uspešno tekmovanje.

Pripravila:

Nataša Gazvoda

RKS OZ Kranj ima več ekip Prve pomoči, v katerih sodelujejo mladi, ki jim je všeč delo na področju prve pomoči oz. reševanja. Ekipe sodelujejo na različnih predstavitvah in na tekmovanjih (podobno kot gasilci), kjer so kranjske ekipe zelo uspešne. Kdor želi sodelovati v ekipi, prej opravi tečaj BOLNIČAR, ki obsega 23 ur teoretičnega in 47 ur praktičnega dela. Udeleženec po končanem tečaju pridobi temeljno znanje in veščine za samostojno nudenje prve pomoči in za sodelovanje v ekipi prve pomoči. Članstvo v ekipi dijakom v šoli priznamo kot opravljene PPIV.

 

Dijake, ki jih to zanima, vabimo na 15-minutno informativno predstavitev, ki jo bodo predstavniki RKS OZ Kranj izvedli na naši šoli v prihodnjem tednu v dopoldanskem času (točen čas predstavitve bo objavljen kasneje). Po predstavitvi se bodo dijaki vrnili k pouku.

 

Dijaki, ki se želijo udeležiti informativne predstavitve, sporočite to pomočnici ravnatelja Lijana Medič Jermančič osebno ali na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. do ponedeljka, 25. marca 2019, do 12. ure.

 Lijana Medič Jermančič

 

Dne 21.3.2019 je na STŠ potekalo šolsko tekmovanje programov SPI v angleščini - Poliglot 3.

Tekmovalo je 23 dijakov, najbolje pa so se uvrstila Miha Čepin in Dejan Pajsar, ki prejmeta bronasto priznanje in se bosta udeležila državnega tekmovanja 30. 3.2019 v Kranju.

 

Pripravil: Rok Škrlec, prof.

V torek, 19.3.2019, bomo za dijake 2.Mb in 2.Ea Srednje tehniške šole organizirali ogled Narodne galerije in Hiše eksperimentov v Ljubljani.

Odhod avtobusa je ob 8.30. Prihod v Kranj bo predvidoma ob 14.00. 

Dijake prosimo, da hladno malico dvignete v šolski kuhinji, petnajst minut pred odhodom.

Ekskurzijo boste plačali s položnico, ki jo prejmete ob koncu tekočega meseca. Vsi dijaki, ki se ekskurzije ne boste udeležili in svoje odsotnosti - zaradi upravičenih razlogov - ne boste prijavili razredniku ali vodji ekskurzije, boste ekskurzijo plačali v celoti. 

Ekskurzija je del ID, zato je udeležba obvezna. 

Dijaki, ki se ekskurzije iz opravičenih razlogov ne boste udeležili, boste navodila glede ekskurzije dobili pri vodji ekskurzije Andreji Pogačnik in Ireni Jerala.

 Spremljevalci: Irena Jerala, Andreja Pogačnik, Aleš Kozjek

 Pripravila: Andreja Pogačnik, prof.

  Aljaž Rogelj, prof.,

ravnatelj

V petek 15. 3. 2019, bo na Biotehniškem centru Naklo potekalo Regijsko tekmovanje srednješolcev v znanju fizike za  Stefanova priznanja. Vse dijake, ki ste se prijavili na tekmovanje obveščamo, da je zbor dijakov ob 13.15, pred šolo.  Pričetek tekmovanja je ob 14. uri.

Na dan tekmovanja imajo prijavljeni dijaki pouka prost dan.

  

Pripravila: Andreja Pogačnik                                                                              

Spoštovani dijaki obveščamo vas,

 

da je bilo v četrtek, dne 7. marca 2019, v Ljubljani državno tekmovanje v streljanju z zračno puško in pištolo.

 

V kategoriji standardne puške je Ernest Babača, 2.Ea, osvojil odlično 4. mesto, Urh Dragičevič, 4.Ma, 7. mesto, ter Anton Korbar, 1.Ee, 17. mesto.

 V kategoriji zračna pištola je Rok Košir, 4.Ra, osvojil 17. mesto, Matija Demšar dijak 3.Ga SG pa 9. mesto.

 Ekipno smo osvojili odlično 1. mesto v konkurenci osmih ekip, ter obranili naslov državnih prvakov. 

Rezultati so na spletni strani šole. Za trud in uspeh se vsem zahvaljujemo ter vabimo k nadaljnjemu sodelovanju. Dijaki so na dan tekmovanja opravičeni pouka.. 

 

Vodil, spremljal in pripravil Andrej Tomin, prof.

V ponedeljek, 11. 3. 2019, bo potekalo šolsko tekmovanje iz znanja kemije v učilnici 358 in 352. Tekmovanje bo potekalo od 13:00 dalje. 

Pripravila: Klavdija Stropnik, prof.

V sredo, 20.3.2019, bodo imeli dijaki 3.Ra in 3.Rb ekskurzijo ob pouku. Ogledali si bodo podjetje Iskratel d.o.o. Dijaki 3.Ra imajo prve tri šolske ure pouk po urniku, četrto uro pa imajo malico. Dijaki 3.Rb pa imajo pouk po urniku do 10.30. Vsi dijaki se ob 10.45 zberejo na avtobusni postaji pri zdravstvenem domu, kjer bodo spremljevalci preverili prisotnost. Z avtobusom mestnega prometa (proga 2) se bomo nato odpeljali do podjetja. Po končanem ogledu so dijaki prosti.

Dijaki, ki nimajo mesečnih ali letnih vozovnic za kranjski mestni promet, naj imajo pripravljen 1 EUR za nakup dnevne vozovnice (ta velja tudi za povratek v Kranj), drugih stroškov ekskurzije ne bo. Dijake opozarjamo na primerno vedenje.

Vodja:   Aleš Hvasti

Spremljevalci:

               Stane Jagodic

               Magda Papić

V soboto in nedeljo, 18. in 19. maja 2019, organiziramo dvodnevno strokovno ekskurzijo, s katero lahko pridobite potrebne ure PPIV. Upoštevajoč želje dijakov, ki se teh ekskurzij običajno udeležujejo, bomo obiskali muzej Ferrarija v Modeni, avtodrom v Monzi ter muzej Alfa Romeo v Milanu, ogledali pa si bomo tudi mestni središči.

Program ekskurzije in prijavnice si lahko natisnete sami, dobite pa ju tudi pri profesoricah Klavdiji Stropnik, Magdi Papič ter Alenki Potočnik Zadrgal (za SESGŠ pri prof. Nini Železinger) ali v šolski knjižnici.

Zaradi rezervacije avtobusa ter predčasnega nakupa skupinskih vstopnic se je na ekskurzijo potrebno prijaviti najkasneje do 22.3.2019 ali do zapolnitve prostih sedežev v avtobusu.

Lepo vabljeni.

 

Pripravila: Alenka Potočnik Zadrgal

 

V ponedeljek, 11.3.2019, bomo za dijake 3. Ra, 3.Rb, 3.Ea, 3.Ma in 3.Mb Srednje tehniške šole organizirali srečanje s striparjem Zoranom Smiljanićem, ki bo v predavalnici šole ob 12.15.

 

Stripar Zoran Smiljanić nam bo predstavil svetovni in slovenski strip, svoja striparska dela kot npr. strip Meksikajnarji in strip Ivan Cankar - podobe iz življenja, z njim se boste pogovorili kako nastaja strip od ideje do končne izvedbe...

Zoran Smiljanić ima na šoli tudi pregledno razstavo njegovih del. Zaželjeno je, da si razstavljene striparske pole pogledate, saj boste le tako lažje soustvarjali omenjeni dogodek.

 

Srečanje je del ID, zato je udeležba obvezna.

 Spremljevalci

 3.Ea/Mb Matic Podobnik (samo 7. ura), Damjan Poljanec

 3.Ra – Miran Kozmus 

 3.Ma/Rb- Stanislav Jagodic (samo 7. ura), Damjan Poljanec

 

  

Pripravila: Irena Jerala, prof.

 

 

Aljaž Rogelj, prof.,

ravnatelj

 

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

Sprejemam piškotke.

Pravno obvestilo