Šolski center Kranj, Kidričeva cesta 55, 4000 Kranj, T.: 04 280 40 00, info@sckr.si
 

PodjetniskiDan FOTOGALERIJA (Miran Kozmus)

V četrtek, 18. 5. 2017, je na ŠC Kranj potekal Strokovni posvet z delodajalci. Letošnji posvet je bil zelo obiskan, saj se ga je udeležilo preko 40 mentorjev iz podjetij.

Glavni namen organiziranja navedenega dogodka je omogočiti mentorjem izmenjavo informacij, seznanitev s konkretnimi aktivnostmi na ŠC Kranj, predvsem pa jim omogočiti oziroma skupno oblikovati možnosti še večjega medsebojnega sodelovanja na ravni ŠC Kranj – podjetje.

Udeležencem dogodka se je najprej za njihov velik odziv na vabilo iskreno zahvalilo vodstvo ŠC Kranj, nato jim je vodja MIC-a ga. Nataša Kristan Primšar predstavila njihove aktivnosti, s poudarkom na predstavitvi aktualnih projektov. S strani g. Antona Žnidarja in gospe mag. Branke Jarc Kovačič je bilo udeležencem predstavljeno področje PUD in PRI. Ob tej predstavitvi je bil izpostavljen pomen PUD in PRI s poudarkom na ugotovitvah tako  mentorjev, kot dijakov/študentov po opravljenem PUD/PRI. Sledila je še predstavitev področja mednarodnih izmenjav oziroma projekta ERASMUS+, katerega je predstavila ga. Nastja Beznik.

Po prvem (skupnem) delu so se udeleženci posveta odpravili na ogled sejma zaključnih nalog dijakov Srednje tehniške šole ŠC Kranj, kjer so si ogledali konkretne praktično usmerjene izdelke (naloge) dijakov zaključnih letnikov.

Ob pogostitvi udeležencev se je odvila najprej pestra izmenjava idej, mnenj in ugotovitev glede medsebojnega sodelovanja. Sledila je izvedba strokovnih delavnic. Udeleženci so se ob prijavi na dogodek že prijavili na posamezno strokovno delavnico, ki so jo izvedli naši predavatelji.

Udeležencem smo ponudili sledeče strokovne delavnice:

  • CNC programiranje in 3D modeliranje: g. Aljaž Rogelj, univ. dipl. ing. str., manager HTEC-a;
  • Internet stvari (IoT - Internet of Things):ga. Gabrijela Krajnc,univ. dipl. ing.;
  • Predstavitev področja robotike: g. Domen Kepic, univ. dipl. ing. el.;
  • Uporaba računalnika pri računovodstvu in analiza bilanc z revizijo: ga. Čimžar,  univ. dipl. ekon.;
  • Pnevmatika, elektropnevmatika, hidravlika:  g. Primož Kurent, univ. dipl. ing. str.

Strokovni posvet so udeleženci, glede na njihove odzive, zelo pozitivno ocenili, kar pa je največja nagrada za nas kot organizatorje dogodka.

Zapisal: Viktor Stare, mag.

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

Sprejemam piškotke.

Pravno obvestilo