Šolski center Kranj, Kidričeva cesta 55, 4000 Kranj, T.: 04 280 40 00, info@sckr.si
 

ciscoV torek, 5. 3. 2019, so na LTFE Cisco akademiji v Ljubljani organizirali tradicionalno državno tekmovanje v znanju IKT za člane lokalnih Cisco akademij.

S pomočjo instance Multi-User Tracer so se v virtualnem tekmovanju pomerile ekipe šol, na katerih delujejo Cisco akademije.

Cisco akademijo na ŠC Kranj že vrsto let uspešno vodi Gabrijela Krajnc. Ekipa Šolskega centra Kranj, ki sta jo sestavljala študenta naše višje šole Gašper Kristanec in Anže Krebs Šetina, je zasedla odlično tretje mesto. Zmagovalce in tudi vse tekmovalce je letos nagradilo podjetje SRC d.o.o. 

Obema tekmovalcema ŠC Kranj iskreno čestitamo!

Tekmovalci so se preizkusili v teoretičnem in praktičnem znanju. Naloga je zahtevala znanje prvega modula 'CCNA R&S: Introduction to Networks', ki se trenutno izvaja po vseh Cisco akademijah v Sloveniji.

Naloga je bila sestavljena v virtualnem orodju za učenje omrežnih vsebin Cisco Packet Tracer. Orodje omogoča večuporabniški način, kar pomeni, da lahko isto nalogo rešuje več tekmovalcev hkrati. Letošnja naloga je obsegala poznavanje protokolov IPv6 in IPv4, šestnajstiških in binarnih števil, modela TCP/IP, CDP in protokolov Telnet.

Pripravila: predavateljica VSŠ ŠC Kranj Gabrijela Krajnc, univ. dipl. inž.

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

Sprejemam piškotke.

Pravno obvestilo