Višja strokovna šola Šolski center Kranj, Kidričeva cesta 55, 4000 Kranj, T.: 04 280 40 42, vss@sckr.si
 

dinos FOTOGALERIJA

Študenti 1. letnika, rednega študija programa Elektroenergetika, so si v okviru seminarskih vaj pri predmetu Varovanje okolja in varstvo pri delu, v torek, 5. 12. 2017 ogledali obrat za predelavo odpadnih surovin v podjetju DINOS Naklo.

Ekskurzija je bila razdeljena na dva dela. V uvodnem delu so študenti prisluhnili vodji obrata g. Marku Drakslerju, ki jim je predstavil dejavnost skupine Dinos - zbiranje in predelovanje odpadkov v tržno zanimive in kvalitetne sekundarne surovine za njihove kupce, s čimer že skoraj 70 let izvajajo krožno gospodarstvo. Skozi predstavitveni film pa so spoznali, kako v podjetju upravljajo z znanjem in tehnologijo, ki zagotavlja, da odpadne surovine ne končajo na deponijah ali celo v naravi, ampak se ponovno koristno uporabijo.

V zaključku uvodne predstavitve so se seznanili tudi z ukrepi, ki jih v obratu izvajajo za zagotavljanje varnega in zdravega delovnega okolja za njihove zaposlene ter ukrepi za varovanje okolja, kot posledica dejavnosti podjetja (programi za izboljševanje sistema ravnanja z okoljem in uvajanje procesov za preprečevanje onesnaženja in povzročanja škodljivih vplivov na okolje).

V drugem delu so pa so študenti imeli priložnost od blizu si ogledati tehnologijo priprave sekundarnih surovin, požarno-varnostne ukrepe ter ukrepe za preprečevanje eksplozij in varovanja pred njimi.

Organizacija strokovne ekskurzije, kratko poročilo in fotogalerija:
mag. Branka Jarc Kovačič

Spoštovani obiskovalec. Naša spletna stran uporablja piškotke. Pravno obvestilo

Sprejemam piškotke.

Pravno obvestilo