Višja strokovna šola Šolski center Kranj, Kidričeva cesta 55, 4000 Kranj, T.: 04 280 40 42, vss@sckr.si
 

posvet studentov m Dne 9. 5. 2018 je Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) v sodelovanju z  Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport organizirala posvet s študenti višjih šol v okviru priprave Strategije razvoja višjega strokovnega šolstva 2018–2026.

Kot aktivni član strateškega sveta in predstavnik študentov VSŠ ŠC Kranj sem sodeloval na tem posvetu, ki je potekal v prostorih ŠOS na Dunajski 51 v Ljubljani.

Posvet je potekal tako, da so nam predstavili ključna vprašanja, strategije in cilje ter nas usmerili k razmišljanju o samih ukrepih, ki jih je potrebno uvesti, da te cilje dosežemo. Upam, da sem pri izražanju svojega mnenja izrazil tudi mnenja velike večine svojih kolegov.

Izpostavil sem, da je zelo težko oziroma praktično skoraj nemogoče poiskati podjetje, ki bi zagotovilo, da pri praktičnem izobraževanju izpolnimo vse module in zahteve teh modulov. Retorično vprašanje organizatorjev se je glasilo nekako takole: »Ali sploh potrebujemo praktično izobraževanje?« To vprašanje je seveda zaslužilo pritrdilni odgovor. Praktično izobraževanje je zelo pomemben del izobraževanja študentov, saj v podjetjih pridobivamo dodatne kompetence, naučimo se sodelovati s strokovnjaki, slediti navodilom in nenazadnje tudi pridobimo občutek, kako navodila prenašati na svoje sodelavce.

Kolegi študenti z drugih višjih strokovnih šol so poudarili, da jih večina nima kompetenc za iskanje zaposlitve in pisanje CV-jev. Predlagali so vzpostavitev kampusa, katerega sestavni del bodo delavnice, na katerih bodo bolj izkušeni študenti in zaposleni pomagali študentom na poti od študenta oziroma iskalca zaposlitve do zaposlenega.

Po končanem posvetu so se nam organizatorji posveta zahvalili za sodelovanje in nas pogostili s prigrizki, kavo ter pijačo.

Boštjan Čegovnik,
študent 2. letnika rednega študija informatike

Več na FB strani ŠOS.    Vir slike: FB ŠOS

Spoštovani obiskovalec. Naša spletna stran uporablja piškotke. Pravno obvestilo

Sprejemam piškotke.

Pravno obvestilo