Višja strokovna šola Šolski center Kranj, Kidričeva cesta 55, 4000 Kranj, T.: 04 280 40 42, vss@sckr.si
 

V Darjini pogodbi o usposabljanju v podjetju Murano Glass Italy
(https://www.muranoglassitaly.com), ki je trajala od 1. 3. 2018 do 31. 5. 2018,  so bile dogovorjene sedeče aktivnosti (izsek iz pogodbe):

 programme1

 programme2

Darja je prispela v Bruselj 1 teden pred prakso in se napotila v vnaprej plačano stanovanje, a na žalost ugotovila, da je bila ogoljufana, ker na dogovorjenem naslovu stanovanja ni bilo mogoče koristiti. Goljufija je bila prijavljena tako bruseljski kot tudi slovenski policiji. O tem smo obvestili tudi nacionalno agencijo Cmepius in poznane domače in tuje koordinatorje. S Cmepiusa smo nekoliko kasneje dobili tudi uradno opozorilo, namenjeno vsem koordinatorjem, da se občasno pojavijo tudi take goljufije in nasvet, da študenti sprejemajo izključno preverjene lokacije oz. da so pozorni, da rezervirajo stanovanja izključno preko preverjenih spletnih strani.

Kljub neugodnemu začetku se je Darjina praksa zaključila zelo dobro in Darja nam piše, da je bila zelo zadovoljna z delom v podjetju. V to, da bo tudi podjetje zadovoljno z njenim delom,  pa glede na njeno delo v šoli in njene  osebne lastnosti nismo nikoli dvomili. Tako bo Darja poletne počitnice preživela delovno, saj ji je gostiteljsko podjetje ponudilo, da zanje še naprej opravlja podobno delo.

Prilagamo video predstavitev gostiteljskega podjetja
https://www.youtube.com/channel/UCqR-2xU7i7XdC-QzJrcSIbw, ki  ga je poslala Darja kmalu po pričetku izmenjave skupaj s sledečim opisom dejavnosti podjetja:

»Firma se ukvarja s prodajo pristnih ročno izdelanih izdelkov iz muranskega stekla - vaz, skulptur, lestencev, kozarcev, skled, nakita in podobno. Izdelke lahko mojstri na podlagi slik ali želja izdelajo tudi po naročilu, zato so tako unikatni. Moje delo trenutno vključuje urejanje in montažo videov za spletne portale, naprej pa se bom ukvarjala tudi z optimizacijo in analizo spletne strani ter programiranjem.«

Prilagamo tudi Darjino poročilo o poteku celotne izmenjave.

»SLAB ZAČETEK, ODLIČEN KONEC«. Tako bi v tem primeru opravičeno nekoliko priredili znan slovenski pregovor.

Pripravila: Nastja Beznik, univ. dipl. org., vodja projekta mobilnosti na VSŠ ŠC Kranj

pdfporocilo-darja-petric.pdf

Spoštovani obiskovalec. Naša spletna stran uporablja piškotke. Pravno obvestilo

Sprejemam piškotke.

Pravno obvestilo