ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Fotografska razstava: 8. marec na Iskri (8.3.2013)

F 1mAvtor: Srećko Simović

Otvoritev razstave: 8. 3. 2013 ob 18.00

Postavitev razstave:
Polonca Hafner Ferlan, Srećko Simović

 

Srećko Simović je učitelj in fotograf. Uči na srednji in višji šoli v Šolskem centru Kranj. Fotografira že dolgo. S fotografijo začel ukvarjati že v osnovni šoli. V času študija na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani je ustanovil in dve leti vodil »Foto skupino FE«. Z digitalno fotografijo pa se je začel ukvarjati v devetdesetih letih 20. stoletja.

Razstavljeni cikel fotografij sva naslovila 8. marec na Iskri. Portreti sodelavk, kolegic, prijateljic in naključnih deklet. Vse portrete druži strast do medija fotografije in vrsta nostalgičnega pogleda, ki ga ujame v kovček podob - fotografski aparat.

Kadriranje in kompozicija sta moderno radikalni. Vse iluzije in samoprevare in bolečine in radosti in upanja in želje so prazne in prehodne vpričo čarobnosti in magije, ki ju izžarevajo portreti, ki trajajo in ostajajo v tem - tistem trenutku.

Kaj dela Srećko s fotoaparatom?

Išče svoj pašnik za dušo. Portreti razstavljajo celo paleto zaznavanja pogleda in obraza. Vsak portret za sebe je prostorna predstava, ki na novo oživlja in zaživi kot podoba na fotografiji. Vesele, zamišljene, neopredeljeno žalostne, igrive, tople, vznemirljive, ponosne..., oči razsvetljujejo in zatemnjujejo obraz.

Srećko ulovi tisti trenutek, ko obraz objame in prepozna v njegovem pogledu pričakovanje in nemir, ko se hoče portretiranka istovetiti s svojo podobo in je ranljiva v svojih obzorjih smisla, dvojnosti in neskončne razsežnosti, ujete  v podobi. V očeh je oživljena metaforična govorica obraza, odseva ali zamira svetloba, gori droben plamen tisočerih čustev in pričakovanj.

Srećko fotografira, kolikor je bil viden in opažen od nje, ki je ujeta v fotografski aparat,  z veliko mero hudomušnosti, ki jo zaznava na lastni osebi.

Polona Hafner Ferlan

F 2m F 3m

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

 

slovensko english

avgust 2021
ptsčpsn
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information