ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Smart World Wins

Eden bistvenih ciljev v strokovnem in poklicnem izobraževanju in usposabljanju je razviti praktična znanja in veščine, ki vodijo k hitrejšemu prilagajanju realnemu delavnemu okolju in večji konkurenčnosti dijakov na trgu dela. V skladu s tem menimo, da je v šolah ključnega pomena razviti spletno učenje kot inovativen pristop k poučevanju in učenju. Enako pomembno je tudi, da učenci razvijajo kritično mišljenje, timsko delo in tekmovalni duh. Vse te pomembne vidike izobraževanja smo vključili v projekt.

Glavni motiv za pripravo projekta je vedno večja potreba po razvoju znanja in veščin za načrtovanje, izdelavo in programiranje pametnih naprav. Koncept povezovanja tovrstnih "pametnih naprav" v internet stvari najdeno na vseh področij življenja. Učitelji bodo s projektnimi aktivnostmi širili svoja znanja in kompetence na področju uporabe mikrokrmilnikov ter jih uvajali v šolske in obšolske dejavnosti. Z uvajanjem novih trendov v bo poučevanje sodobnejše. Dijake bomo lahko na svež, zanimiv način uvajali v svet novih tehnologij in povečali njihovo motivacijo.


Glavna aktivnost v projektu je razvoj spletni tečaja za učitelje in dijake o uporabi mikrokrmilnikov za ustvarjanje "pametnih naprav", ki doslej v rednih učnih vsebinah ni bil dovolj zastopan. Posebnost in inovativnost tega predmeta/tečaja je, da bodo dijaki poleg znanja na področju programiranja mikrokrmilnikov v procesu izmenjave idej razvijali proaktivno razmišljanje. Poleg spletnega tečaja bomo pripravili tudi učna gradiva z istega področja. Vsi učitelji, ki bodo sodelovali pri razvoju tečaja in gradiv, se bodo usposobili za praktično delo s "pametnimi" napravami in izpopolnili svoje znanje s tega področja.


Da bi povečali zanimanje za področje uporabe "pametnih naprav", bomo organizirali tekmovanje na katerem bodo dijaki predstavili svoje inovativne rešitve. S tem tekmovanjem bomo povečali interes dijakov za programiranje mikrokrmilnikov in povezovanje "pametnih naprav" z internetom stvari. Poleg razvoja izdelkov bodo dijaki pridobivali znanja s področja komunikacije in trženja svojih izdelkov.


V projekt so vključene štiri šole iz treh držav, Srbije, Slovenije in Makedonije. Z organizacijo zaključnega dogodka v vsaki sodelujočih držav bomo rezultate projekta, inovativne rešitve dijakov in razvoj partnerstev med sodelujočimi državami.

 
logosbeneficaireserasmusleft sl 0 1LOGO SWW

Prvo mednarodno srečanje v okviru projekta SWW, Skopje, april 2022

20220413 1327541Prvo srečanje partnerjev projekta SWW je bilo organiziranov Skopju 13. in 14. aprila 2022.

Srečanja so se udeležili predstavniki vseh partnerskih šol: ETŠ Mija Stanimirović, SUGS Vlado Tasevski, Tehniške šole iz Zaječarja in Šolskega centra Kranj.

To je bilo prvo srečanje, saj zaradi epidemijo COVID 19 s projektmnimi aktivnostmi nismo mogli začeti. Na srečanju so direktorji in ravnatelji podpisali pogodbo o sodelovanju, predstavniki vodilnega partnerja pa so predstavili potek projekta.

 

logosbeneficaireserasmusleft sl 0 1

LOGO SWW

Usposabljanje učiteljev v Kranj, 19. do 21. april 2022

20220420 104300V Kranju smo v aprilu organizirali tridnevno uspoosabljanje učiteljev v okviru projekta SWW. Udeležili so se ga učitelji vseh sodelujočih šol: ETŠ Mija Stanimirovič iz Niša, Tehnične šole iz Zaječarja in SUGS Vlado Tasevski iz Skopja, 

 

 

 

 

logosbeneficaireserasmusleft sl 0 1

LOGO SWW

SWW - delovna skupina

SestanekNa ŠC Kranj smo imeli 7. junija 2022 prvi sestanek delovne skupine, ki bo sodelovala pri projektu SWW. Najprej bodo sodelovali pri pripravi priročnika. V naslednjem šolskem letu bodo aktivno usposabljali dijake in dve ekipi po dva dijaki pripravili na mednarodno tekmovanje s področja mikrokontrolerjev, ki bo v Srbiji.

 

 

 

logosbeneficaireserasmusleft sl 0 1

LOGO SWW

november 2022
ptsčpsn
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

um logo

logo ESRRa