ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

TALENTJOURNEY - SKUPNI KURIKUL, PODATKOVNA ZNANOST

TalentJourney logologosbeneficaireserasmusleft sl 0 1

 

 

 

 

13. 10. 2021 smo na ŠC Kranj izpeljali modul skupnega kurikula: Podatkovna znanost.

Izvajanje modula je koordiniral Luka Colarič. Pri izvedbi modula smo sodelovali s Fakulteto za organizacijske vede in podjetjem Elektro Gorenjska. 

V prvem delu sta doc. dr. Marjeta Marolt in izr. prof. dr. Mirjana Kljajić Borštnar predstavili področje podatkovne znanosti, Blaž Dobravec iz podjetja Elektro Gorenjska pa nam je predstavil kako podatkovno znanost lahko uporabimo v gospodarstvu.

 

ZAKLJUČNA KONFERENCA PROJEKTA TALENTJOURNEY

Talentjourney vabilo

Vabimo vas na zaključno konferenco projekta Talentjourney, ki bo organizirana v virtualni obliki v petek, 15. 10. 2021, z začetkom ob 13.00.

Na zaključno konferenco se lahko prijavite tukaj.

Oglejte si program konference.

 

 

TALENTJOURNEY - skupni kurikul, Razvoj produkcijskih procesov

TalentJourney

Erasmus sofinanciranje

 

 

 

 

Delavnica slika 3

Med 4. in 7. 10. 2021 na ŠC izvajamo modul skupnega kurikula IoT: Razvoj produkcijskih procesov.


Na ŠC Kranj modul izvajajo Andrej Arh, Sašo Bizant in Matic Ržek. Z angleškimi prevodi nam je na pomoč priskočila Meta Arnež. V delavnici aktivno sodelujejo štirje dijaki 3. Mb.


Dijaki spoznavajo proces razvoja izdelka na primeru vremenske hišice, ki jo bodo tudi izdelali.

 

 

Talentjourney - skupni kurikul

TalentJourney logoErasmus sofinanciranje

V okviru projekta Talentjourney pilotno izvajamo skupni kurikul s področja IoT.


Področje IoT je danes prisotno povsod. Izvedli smo mednarodno raziskavo med podjetji iz Slovenije, Italije, Estonije, Finske in Nemčije in ugotovili katera znanja v okviru IoT so trenutno najbolj potrebna. Na podlagi te raziskave smo se usmerili na naslednja področja:
- Umetna inteligenca in kibernetska varnost
- Robotika
- Razvoj produkcijskih procesov
- Podatkovna znanost

SKUPINSKO DELOV sodelovanju s podjetji smo razvili module za omenjena strokovna področja. Eden od ciljev projekta Talentjourney je izvajanje skupnega kurikula. Skupni kurikul je poseben način izvajanja izobraževalnega programa, kjer v izvajanju sodeluje več izobraževalnih organizacij. Partnerice konzorcija se skupaj dogovarjajo za celoten izobraževalni program in ob koncu podelijo enotno potrdilo o uspešno opravljenem izobraževanju. Partnerske organizacije so lahko iz iste države ali pa je partnerstvo mednarodno.


V projektu Talentjourney skupni kurikul pilotno izvajamo v štirih državah: Italiji, Sloveniji, Estoniji in na Finskem. V tednu od 27. 9. do 1.10.2021 izvajamo modul »Umetna inteligenca in kibernetska varnost«. Organizirajo ga na ŠC Nova Gorica, v modulu pa sodeluje tudi šest dijakov STŠ: Tilen Juričan, Dominik Čosič, Yovan Raev, Žan Rozman, Patrick Lintag Demšar, Joshua Lintag Demšar. Dijaki so spoznali osnove umetne inteligence in kibernetske varnosti in reševali izzive iz omenjenih področij. Spremljali so virtualno predstavitev podjetja Kolektor in se pripravili na predstavitve svojih rezultatov zadnji dan.

 

Talentjourney hekaton

TalentJourney FullColour Logo 09

    Erasmus sofinanciranje

V okviru projekta Talentjourney organiziramo hekaton kjer bomo naslovili teme kot so: IoT, zeleno gospodarstvo in družba 2021.

Zakaj bi se udeležil hekatona:

  • razširiš socialno mrežo, spoznavaš vrstnike, strokovnjake, podjetja…
  • spoznaš razvojni proces od začetka do konca,
  • se povežeš z mentorji, strokovnjaki iz podjetij in pridobiš nova znanja in spretnosti,
  • sodeluješ pri razvoju novih idej, si del uspešne ekipe.

Hekaton se prične v sredo, 15. 9. 2021. Vse informacije najdeš na: https://hack-iges.org/.

BREZPLAČNO USPOSABLJANJE: PODATKOVNE ODLOČITVE

V okviru projekta Talentjourney vas vabimo na brezplačno usposabljanje z naslovom "Podatkovne odločitve" (Data driven decisions).

Usposabljanje je namenjeno vsem, ki jih zanimajo: podatkovna znanost, analitika podatkov, poglobljeno učenje, nevronske mreže, umetna inteligenca v izobraževanju.

Termini usposabljanja: 10. 5. - 14. 5. 2021

Več...

BREZPLAČNO USPOSABLJANJE: PODATKOVNE IN IoT STORITVE

V okviru projekta Talentjourney vas vabimo na brezplačno usposabljanje z naslovom "Podatkovne in IoT storitve" (IoT and data enabled services).

Usposabljanje je namenjeno vsem, ki jih zanimajo storitve v oblaku, IoT in protokoli: učiteljem, dijakom, študentom, zaposlenim v podjetjih, širši javnosti.

Termini usposabljanja: 26. 4. - 30. 4. 2021 

Več...

ZAPOSLITVENA KAVARNA

V četrtek, 22. aprila 2021, med 11.00 in 13.00 uro na Šolskem centru Kranj organiziramo "Zaposlitveno kavarno".

In kaj je "Zaposlitvena kavarna"? To so razgovori z delodajalci po principu hitrih zmenkov. Vsak razgovor traja 7 minut. Razgovori bodo potekali v virtualnem okolju na platformi Airmeet.

Prijave na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. do 20. 4. 2021. Ob prijavi zapišite vaše ime in priimek in razred oz. letnik, ki ga obiskujete ter strokovno področje (mehatronika, informatika,...).

Dogodek je namenjen predvsem dijakom zadnjih letnikov srednješolskih programov ter študentom višje strokovne šole, ki se bodo imeli priložnost predstaviti bodočim zaposlovalcem. Hkrati pa bo dogodek tudi priložnost, da se dijaki in študentje pobliže seznanijo z možnostmi za zaposlitve v lokalnem okolju.
Vsekakor pa je dogodek zanimiv tudi za ostale dijake in študente, ki jih zanimajo možnosti za opravljanje obvezne prakse pri delodajalcu, poletno delo, možnosti štipendiranja. Prav tako se dogodka lahko udeležijo brezposelni, tisti ki si želite zamenjati zaposlitev...

Sodelujoča podjetja:

Iskra d.d.
Iskraemeco d.d.
Trelleborg Slovenija d.o.o.
Polycom d.o.o.
Goodyear Slovenija d.o.o.
Hypex d.o.o.
Kolektor ETRA d.o.o.
Skupina Elektro Gorenjska 

Hennlich d.o.o.

 

Več...

BREZPLAČNO USPOSABLJANJE: STORITVENI ROBOTI IN EKSOSKELETI

V okviru projekta Talentjourney vas vabimo na brezplačno usposabljanje z naslovom "Storitveni roboti in eksoskeleti" (Service Robots and Exoskeletons).

Usposabljanje je namenjeno vsem, ki jih zanimajo področje tehnologije storitvenih robotov in eksoskeletov: učiteljem, dijakom, študentom, zaposlenim v podjetjih, širši javnosti.

Termini usposabljanja: ponedeljek, 8. 3., sreda 10. 3. in četrtek, 11. 3. 2021, od 14.00 do 16.00.

 

Več...

BREZPLAČNO USPOSABLJANJE: ZELENA ZNANJA IN SPRETNOSTI

V okviru projekta Talentjourney vas vabimo na usposabljanje z naslovom "Zelena znanja in spretnosti" (Green skills).

Usposabljanje je namenjeno vsem, ki jih zanimajo trajnostni razvoj, krožno gospodarstvo, energetska učinkovitost: učiteljem, dijakom, študentom, zaposlenim v podjetjih, širši javnosti.

Termini usposabljanja: ponedeljek, 15. 2., sreda 17. 2. in četrtek, 18. 2. 2021, od 14.00 do 16.00.

 

Več...

november 2022
ptsčpsn
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

um logo

logo ESRRa