ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

TALENTJOURNEY

Talentjourney predstavitev projektne ideje v okviru Evropskega tedna poklisnih spretnosti v HelsinkihV svetu se pojavlja potreba po vse hitrejšem gospodarskem napredku in inovacijah. Da bi podprli te procese so na nivoju Evropske komisije pričeli z iniciativo razvoja nadnacionalnih platform za poklicno odličnost, ki prinašajo idejo o centrih odličnosti tudi na nivo poklicnega izobraževanja. Na prvem tovrstnem razpisu smo v konzorciju, katerega vodilni partner je ŠC Nova Gorica s partnerji iz Slovenije, Finske, Estonije, Italije in Nemčije uspeli s projektno idejo »Talentjourney«.


V projektu želimo vzpostaviti platformo za doseganje odličnost na strokovnem področju IOT in pametnih tovarn. Le-ta bo usmerjena k uporabnikom, enostavna za uporabo, okoljsko vzdržna, s svojimi rešitvami bo kot takšen svetovni primer odličnosti na tem področju. Ime platforme odličnosti s področja IOT in pametnih tovarn je »Talentjourney«, saj je naša vizija "oblikovati povezan in aktiven ekosistem, kjer lahko vsakdo preraste v zadovoljno osebo in uspešnega strokovnjaka".


Talentjourney uvodno srečanje z Dano BachmannSredišče Talentjourney bo učenec podprt s strani mentorjev in drugih zainteresiranih partnerjev (podjetja, izobraževalne inštitucije,…) na svoji poti odkrivanja in razvijanja svojih talentov. Talentjourney bo proizvodnemu sektorju zagotovil mednarodno zbirko talentov bodočih zaposlenih in strokovnjakov s področja IOT in pametnih tovarn za spodbujanje inovacij in krepitev zmogljivosti za obvladovanje prihodnosti proizvodnega sektorja.


Projekt bo trajal dve leti, kar za razvoj tako obsežne ideje vsekakor ne bo dovolj. Razvoj centrov odličnosti nameravamo nadaljevati tudi po koncu projekta. »Talentjourney« je vsekakor ideja katere pomembnost je prepoznana z več nivojev v Evropski uniji in nam omogoča aktivno vlogo pri razvoju novih inovativnih poti učenja in poučevanja.

logosbeneficaireserasmusleft sl 0 1

On line delavnica »Design thinking«, 12. november 2020

TalentJourney                          logosbeneficaireserasmusleft sl 0 1                       

V okviru razvojnega projekta Talentjourney smo imeli izkustveno on line delavnico, pri kateri smo uporabili metodo kreativnega reševanja izzivov »design thinking«. V pomoč nam je bilo orodje MIRO. Spoznali smo proces inoviranja po metodi, ki izhaja iz potreb uporabnika – racionalnih in čustvenih. Za to metodo je značilna ekstremna osredotočenost na uporabnika ter hitro prototipiranje in testiranje rešitev.

V našem primeru je cilj projekta pripraviti module za nadnacionalno platformo centrov odličnost, ki bodo podjetjem pomagala izboljšati učinkovitost in uspešnost poslovanja, udeležencem izobraževanja pa konkurenčnost na trgu dela.

Osredotočili smo se na dva uporabnika izobraževanja: 18-letno dekle, ki se izobražuje na področju računalništva in udeleženca izobraževanja odraslih. Iskali smo izzive s katerimi se študenta spopadata v času izobraževanja in pri vstopanju na trg dela. Informacije o njima smo poskušali analizirati (obnašanje, potrebe, vrednote…), nato pa opredeliti resnični izziv, potrebe. Delali smo v skupinah z metodo »brainstorming«. Idejo smo preizkusili z udeleženci iz vrst študentov, ki so komentirali naše ugotovitve. Proces je potekal v štirih fazah »The Double Diamond Modela«: odkrivanje vpogleda v problem, definiranje področja na katerega se želimo osredotočiti, razvijanje možne rešitve in dostavljanje rešitve, ki deluje.

TALENTJOURNEY

Brezplačno usposabljanje: Razvoj mehkih veščin skozi ustvarjalni proces - HEKATON

Za prave odgovore potrebujemo pravilno zastavljena vprašanja. Dobro načrtovan proces nas lahko vodi do obojega. Pripravimo našim dijakom pot, po kateri bodo lahko osvojili potrebne veščine za 21 stoletje.

Vabimo vas na zanimivo usposabljanje kjer se boste naučili kako pripraviti in voditi hekaton.

Živimo v času velikih tehnoloških sprememb. Delovna mesta se spreminjajo. Ljudje delajo skupaj z roboti, umetna inteligenca je vse bolj prisotna. Ustvarjalnost in skupinsko delo sta veščini, ki ju moramo pospešeno razvijati. Kako to storiti? Odgovor na to vprašanje bomo iskali na brezplačnem usposabljanju "Razvoj mehkih veščin skozi ustvarjalni proces"

Datum usposabljanja: 16. 12., 17. 12. in 18. 12. 2020 od 14.00 do 16.00 ure

Na usposabljanje se lahko prijavite na POVEZAVI

 

  TalentJourney logo      logosbeneficaireserasmusleft sl 0 1

BREZPLAČNO USPOSABLJANJE: Celostni pogled na IoT

V okviru projekta Talentjourney vas vabimo na usposabljanje z naslovom "Celostni pogled na IoT" (Holistic view to IoT).

IoT ali internet stvari je precej širok pojem in vedno več naprav je povezanih v IoT. Na tem usposabljanju boste izvedeli kateri so ključni deli IoT in kdaj IoT res postane IoT. Preučevali bomo senzorje, preproste/domače naprave IoT, zapletene industrijske primere IoT, analizo in spremljanje podatkov ter na koncu optimizacijo glede na pridobljene podatke.

Komu je usposabljanje namenjeno?
Učiteljem, predvateljem in vsem ostalim, ki si želijo bolj poglobljena znanja o IoT.

Brezplačno usposabljanje bo potekalo 18., 21. in 22. 1. 2021 v terminu od 13.00 do 15.00.

Več o usposabljanju najdete tukaj.

Na usposabljanje se lahko prijavite tukaj.

TalentJourney logologosbeneficaireserasmusleft sl 0 1

BREZPLAČNO USPOSABLJANJE: NAPREDNA ROBOTIKA V PAMETNI PROIZVODNJI

V okviru projekta Talentjourney vas vabimo na usposabljanje z naslovom "Napredna robotika v pametni proizvodnji" (Advanced Robotics in Smart Manufacturing).

Termin izobraževanja: od ponedeljka, 25. 1. 2021, do petka, 29. 1. 2021, od 14.00 do 16.00.

 

Več...

NAPOVED BREZPLAČNIH USPOSABLJANJ

V okviru projekta Talentjournej napovedujemo naslednja brezplačna usposabljanja:

Talentjourney usposabljanja urnik

BREZPLAČNO USPOSABLJANJE: Razvijanje mehkih veščin skozi proces oblikovanja

V okviru projekta Talentjourney vas vabimo na usposabljanje z naslovom "Razvijanje mehkih veščin skozi proces oblikovanja (Design Process)" (Developing Soft Skills Through Design Process). 

Termini usposabljanja: 3. in 4. 2. 2021 od 13.00 do 15.30.

Več...

BREZPLAČNO USPOSABLJANJE: DIGITALNI DVOJČKI V PAMETNI PROIZVODNJI

V okviru projekta Talentjourney vas vabimo na usposabljanje z naslovom "Digitalni dvojčki v pametni proizvodnji" (Digital Twins in Smart Manufacturing). 

Usposabljanje je namenjeno vsem, ki jih zanimajo moderne tehnologije in njihova uporaba ter razvojne priložnosti: učiteljem, dijakom, študentom, zaposlenim v podjetjih,...

Termini usposabljanja: ponedeljek, 8. 2. 2021, sreda, 10. 2. 2021 in petek, 12. 2. 2021 od 14.00 do 16.00. 

Več...

BREZPLAČNO USPOSABLJANJE: ZELENA ZNANJA IN SPRETNOSTI

V okviru projekta Talentjourney vas vabimo na usposabljanje z naslovom "Zelena znanja in spretnosti" (Green skills).

Usposabljanje je namenjeno vsem, ki jih zanimajo trajnostni razvoj, krožno gospodarstvo, energetska učinkovitost: učiteljem, dijakom, študentom, zaposlenim v podjetjih, širši javnosti.

Termini usposabljanja: ponedeljek, 15. 2., sreda 17. 2. in četrtek, 18. 2. 2021, od 14.00 do 16.00.

 

Več...

avgust 2021
ptsčpsn
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031