ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

TALENTJOURNEY

Talentjourney predstavitev projektne ideje v okviru Evropskega tedna poklisnih spretnosti v HelsinkihV svetu se pojavlja potreba po vse hitrejšem gospodarskem napredku in inovacijah. Da bi podprli te procese so na nivoju Evropske komisije pričeli z iniciativo razvoja nadnacionalnih platform za poklicno odličnost, ki prinašajo idejo o centrih odličnosti tudi na nivo poklicnega izobraževanja. Na prvem tovrstnem razpisu smo v konzorciju, katerega vodilni partner je ŠC Nova Gorica s partnerji iz Slovenije, Finske, Estonije, Italije in Nemčije uspeli s projektno idejo »Talentjourney«.


V projektu želimo vzpostaviti platformo za doseganje odličnost na strokovnem področju IOT in pametnih tovarn. Le-ta bo usmerjena k uporabnikom, enostavna za uporabo, okoljsko vzdržna, s svojimi rešitvami bo kot takšen svetovni primer odličnosti na tem področju. Ime platforme odličnosti s področja IOT in pametnih tovarn je »Talentjourney«, saj je naša vizija "oblikovati povezan in aktiven ekosistem, kjer lahko vsakdo preraste v zadovoljno osebo in uspešnega strokovnjaka".


Talentjourney uvodno srečanje z Dano BachmannSredišče Talentjourney bo učenec podprt s strani mentorjev in drugih zainteresiranih partnerjev (podjetja, izobraževalne inštitucije,…) na svoji poti odkrivanja in razvijanja svojih talentov. Talentjourney bo proizvodnemu sektorju zagotovil mednarodno zbirko talentov bodočih zaposlenih in strokovnjakov s področja IOT in pametnih tovarn za spodbujanje inovacij in krepitev zmogljivosti za obvladovanje prihodnosti proizvodnega sektorja.


Projekt bo trajal dve leti, kar za razvoj tako obsežne ideje vsekakor ne bo dovolj. Razvoj centrov odličnosti nameravamo nadaljevati tudi po koncu projekta. »Talentjourney« je vsekakor ideja katere pomembnost je prepoznana z več nivojev v Evropski uniji in nam omogoča aktivno vlogo pri razvoju novih inovativnih poti učenja in poučevanja.

logosbeneficaireserasmusleft sl 0 1

maj 2021
ptsčpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31