ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

VET FOR WESTERN BALKAN - OBISK PARTNERSKE ŠOLE V SARAJEVU, 10. - 11. 1. 2022

logo evropska komisija hrlogo VET4WBV okviru projekta Vet for Western Balkan, je 10. in 11. januarja 2022 na Srednji školi metalskih zanimanja, Sarajevo, Bosna in Hercegovina potekalo drugo srečanje predstavnikov ŠC Kranj s predstavniki navedene partnerske šole.  Na srečanju so poleg  ravnateljice partnerske šole iz Sarajeva, gospe Irma Behlulović ter učiteljev navedene šole, sodelovali še predstavniki Občine Sarajevo na čelu z gospodom županom Srđanom Mandićem, kot tudi predstavniki Ministrstva za izobraževanje Kantona Sarajevo  na čelu z gospo ministrico za izobraževanje Kantona Sarajevo ga. Naida Hota Muminović. Sestanka pa se je udeležila tudi koordinatorica projekta ga. Bodil Mygind Madsen, kot predstavnika ŠC Kranj pa sva se sestanka udeležila ga. Nataša Kristan Primšar in g. Viktor Stare. 
 
IMG 20220110 101255 1Gospa Bodil Mygind Madsen je v vlogi koordinatorice projekta predstavila vsebino in namen projekta VET4WB, kot tudi glavne cilje projekta.  Po nagovoru gospoda župana, je gospa ministrica za izobraževanje kantona Sarajeva izrazila željo ter interes Ministrstva za izobraževanje po oblikovanju nekih novih smernic posodobitve kurikula, po oblikovanju novih standardov izobraževanja za področje kovinarstvo. Ob navedenem pa so predstavniki partnerske šole na srečanju izrazili tudi želje oziroma pričakovanja glede samega projekta oziroma njihovega sodelovanje v okviru projekta in sicer so izrazili željo po izboljšanju:
 
- organiziranosti procesa mobilnosti preko podanih primerov dobrih praks,
- oblikovati načine privabljanja mladih v programe poklicnega izobraževanja,
- pri Ministrstvu za izobraževanje si zagotoviti več avtonomije ter interesa za VET,
- pričeti z vključevanjem podjetništva v kurikul.
 
IMG 20220110 101300 1Glavni namen sestanka pa je bil predvsem oblikovanje konkretnega načrta izpeljave same mobilnosti v mesecu marcu 2022. Predstavniki partnerske šole so na sestanku predstavili pričakovanja glede mobilnosti v Slovenijo in skupaj smo nato določili termine prihoda tako učiteljev, kot dijakov v Kranj, določili smo kraj njihovega bivanja, vsebino njihovih aktivnosti v času mobilnosti... Strinjali smo se, da je eden od glavnih namenov projekta ravno v podajanju nekih pozitivnih praks tako pri samem poučevanju, kot tudi pri praktičnem izobraževanju dijakov v okviru podjetij. 
 
Ob zaključku sestanka smo bili vsi udeleženci z doseženim zelo zadovolni, saj smo oblikovali temelj konkretne izpeljave mobilnosti. 
 
Naslednje mednarodno srečanje bo v Črni Gori v Budvi. Tema takratnega srečanja bo evalvacija že izvedenih mobilnosti. 
december 2022
ptsčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

um logo

logo ESRRa