ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Drugi teden izmenjave v okviru projekta VET for Western Balkans (7. 3. do 13. 3. 2022)

logo VET4WBlogo evropska komisija hr

 

V drugem tednu izmenjave se je pričelo praktično usposabljanje dijakov na delovnem mestu. Dijaki bodo do konca izmenjave pridobivali nova znanja v podjetju Iskraemeco.

 

 

 


jobshadowing CNCjpgV ponedeljek, 7. 3. in torek 8. 3. sta bila učitelja z Alešem Kozjekom, ki jima je pokazal načine poučevanja na področju CNC tehnologij in jima podal informacije kje pridobiti gradiva, licence... Pri tem se jim je pridružila še učiteljica iz Estonije.

 

 

 

 

jobshadowing elektrotehnikaV sredo, 9. 3. sta imela učitelja ”jobshadowing” s področja elektroenergetike ter pametnih inštalacij pri Alešu Bregarju. Pregledali so kurikul, gradiva in možnosti sodelovanja.

 

 

 


rbtV četrtek. 10. 3., je bil planiran obisk podjetja Iskraemeco, v dogovoru z go. Sabino Kalan. Podjetje sta obiskala oba učitelja, poleg tega pa tudi ravnateljica Irma Behlulović in profesor angleščine s Srednje škole metalskih zanimanja v Sarajevu. V podjetju so se srečali tudi s 4 dijaki. Dijake razmeščajo po podjetju tako, da bodo ob koncu spoznali ves potek proizvodnje in ga tudi razumeli.

 

DiseminacijaPo vrnitvi v šolo se je delovno srečanje nadaljevalo v učilnici 42 (509).  Bodil Mygind Madsen (SOSU, Denmark), ki vodi celoten projekt, Jože Drenovec (direktor ŠC Kranj), Aljaž Rogelj, (ravnatelj ŠC Kranj), Lidija Grmek Zupanc (ravnateljica VSŠ, ŠC Kranj), Barbara Krajnc (Gospodarska zbornica Slovenije), Nataša Kristan Primšar (vodja MIC ŠC Kranj), Aleš Ovsenik (organizator PUD, ŠC Kranj) so v razpravi  poudarili, da mora šola podjetju v Sarajevu, kamor bodo šli študenti Srednje škole za metalska zanimanja na prakso, napisati svoja pričakovanja in kompetence, ki naj jih dijaki dobijo na delovnem mestu ter izpostavili problematiko PUD na slovenskih tehniških šolah in težave s kadri.


Petek. 11. 3., je bil namenjen evalvaciji poteka projekta, ki jo je vodila vodja projekta Bodil Mygid Madsen. Dijaki so povedali, kaj se jim je zgodilo v teh dveh tednih v Sloveniji, kaj jim je všeč in kaj ne. Izpostavili so, da bi si želeli več stikov s sovrstniki. Ga. Bodil je naredila intervju tudi z obema učiteljema, go. ravnateljico Irmo Behlulović in g. Eldinoim Gabrovico. Svoja mnenja smo podali tudi Nataša Kristan Primšar, Viktor Stare in Lidija Grmek Zupanc.
Naporen dan, namenjen evalvaciji, se je zaključil s prijetnim razgovorom ob večerji, ki je bila organizirana v Restavraciji in kavarni Brioni.

Postojnska jamaPiranPredjamski gradJasen sobotni dan je bil namenjen ekskurziji v Postojnsko jamo in Predjamski grad. Posebno doživetje tako za profesorja kot dijake pa je bilo morje v Portorožu, ogledali pa smo si tudi Piran. Zvečer smo se poslovili od profesorjev Nihada in Alema, ki sta se v nedeljo, 13. 3., vrnila v Sarajevo.

 

december 2022
ptsčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

um logo

logo ESRRa