ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

LdV – MICROEDUCATION

 

thumb logo_PROJEKTATŠC Kranj – SiPŠ sodeluje v partnerskem projektu LdV – MICROEDUCATION. V projektu sodeluje 10 partnerjev iz 7. držav: Turčije, Italije, Romunije, Bolgarije, Belgije, Španije in Slovenije.

 

Tema projekta so mikrokontrolerji, predvsem njihova uporaba pri pouku. Napredek v tehniki je namreč zelo hiter in če želimo spremljati novosti na vseh področjih to od nas zahteva veliko časa, iznajdljivosti, …

 

V projektu smo zbrane predvsem izobraževalne inštitucije in naše poslanstvo je, da mlade izobražujemo in jim podajamo najnovejše znanje.

 

Cilj našega projekta je razvoj partnerstva v katerem bodo učitelji lahko med seboj sodelovali in si izmenjevali izkušnje, prav tako pa bodo razvijali nove aplikacije za mikrokontrolerje, ki jih bodo lahko uporabili in prilagodili svojemu delu. V ta namen so se učitelji strokovnih predmetov dogovorili in izbrali primerljivo opremo in programski jezik.

V praksi se je izkazalo, da so didaktični eksperimentalni seti, katere šole lahko nabavijo, za začetnike preveč zapleteni. V projektu bomo razvili nove, enostavnejše sete s katerimi bo poučevanje na začetni stopnji učinkovitejše.

Več o projektu si lahko preberete na internetni strani.

 

Srečanje partnerjev v Turčiji – Kapadokija (Gulsehir), 8. – 15. 10. 2011

 

Udeleženci:

Nataša Krista Primšar – vodja projekta

Miran Kozmus – strokovni sodelavec na projektu

 

Na uvodnem srečanju smo se koordinatorji projekta in strokovni sodelavci na projektu dogovorili glede organizacijskih in tehničnih podrobnosti.

Partnerji smo se med seboj predstavili. Vsak je pripravil krajšo predstavitev svoje države in sodelujoče šole. Vodili partner je prevzel koordinacijo nadaljnjih dogovorov.  Natančneje smo se seznanili s prijavnico, določili okvirne termine srečanj, naloge posameznega partnerja in število mobilnosti dijakov.

 

Projektna skupina  BILD1090  IMG 1301

 

Srečanje partnerjev v Italiji – Sicilija (Caltanisseta), 16. – 21. 1. 2012

 

Udeleženci:

Žan Jensterle - dijak

Jakob Perko - dijak

Mira Kozmus - strokovni sodelavec na projektu

Jože Polak - strokovni sodelavec na projektu

 

Srečanja sta se udeležila dva učitelja: Mira Kozmus in Jože Polak ter dijaka Žan Jensterle in Jakob Perko. Dijaka sta bila nastanjena pri vrstnikih. Njuna izkušnja je bila zelo pozitivna. Spoznala sta Sicilijo, način njihovega življenja, njihovo kulturo, zgodovino. Prav tako sta nadgradila znanje a področju mikrokontrolerjev. Znanje bosta s pridom uporabila pri izdelavi zaključne naloge za poklicno maturo.

Učitelji in koordinatorji so pregledali do srečanja opravljeno delo in preverili nadaljnje plane. Na področju stroke so izpeljali dve delavnici in dorekli še nekatere podrobnosti: PIN konektorji, programski jezik, izbira naloge do naslednjega srečanja.

Več si lahko preberete na blogu.

 

IMG 2494  IMG 2353  IMG 2331

 

Srečanje partnerjev v Belgiji – Geel, 6. – 11. 5. 2012

 

 

Udeleženci:

Aleš Cankar - dijak

Uroš Jagodic - dijak

Aleš Ovsenek - strokovni sodelavec na projektu

Jože Polak - strokovni sodelavec na projektu

Nataša Kristan Primšar – vodja projekta

 

 

Srečanje v Belgiji je potekalo v skladu z belgijsko natančnostjo in smislom za organizacijo. Sam program srečanja je bil izpolnjen do zadnje minute.
 
V kratkem tednu smo si ogledali Bruselj, evropsko prestolnico,
Bruselj Manneken Pis Evropski parlamentAtomium Bruselj mestna hia
Antwerpen, pristaniško mesto in mesto diamantov,
Onze-Lieve-Vrouwekathedraal Mestna hiša Brabo in Antigon
ter Brugge, Benetke severa, kot ga radi poimenujejo Belgijci. Ogledali smo si tudi šolo gostiteljico: Saint-Josfinstitut iz mesta Geel. Srednja šola je ena od šestih šol konzorcija Kogeka. Šolo obiskuje 1600 dijakov, katere poučuje 250 učiteljev. Na šoli izobražujejo za programe mehanike-elektrike, lesarstva, agronomije in gostinstva.
BruggeKogeka
Srečanje koordinatorjev projekta je bilo za nas zelo pomembno, saj je naša šola naslednja gostiteljica partnerjev projekta. Srečanje bo potekalo od 16. do 22. septembra 2012.
 
Zanimivi sta bili tudi strokovni delavnici, ki so se ju udeležili tako učitelji kot tudi dijaki. Pregledali so do sedaj opravljeno delo in si izmenjali primere dobrih praks ter se dogovorili za nadaljnje delo.
 
Dijaka sta bila nastanjena pri družinah v mestu Geel. V kratkem času sta s svojo pristnostjo in znanjem tujega jezika vzpostavila z gostitelji vezi, ki jih bosta zagotovo vzdrževala še naprej.

 

 

 

 

maj 2020
ptsčpsn
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031