ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

ŠC KRANJ V PROJEKTU LEONARDO DA VINCI HYDRO POWERPLANT SIMULATION

ŠC Kranj je bil skupaj s partnerji ČKB Blansko (Češka), Agpyme S.L. (Španija), Litostroj Power, in Fakulteto za strojništvo Ljubljana izbran v skupino za izvedbo projekta didaktičnega modela Peltonove turbine, ki bo namenjen izobraževanju dijakov, študentov in strokovnih delavcev na področju strojništva in elektrotehnike v Sloveniji - Hydro Power Plant Simulator. Podjetje ČKB Blansko je prevzelo naloge projektanta, Litostroj Power vlogo izdelovalca modela, špansko podjetje Agpyme je bilo zadolženo za področje promocije in spletnih objav. Obe izobraževalni inštituciji, ŠC Kranj in Fakulteta za strojništvo Ljubljana, sta dobili nalogo izdelave didaktičnega gradiva za izobraževalni proces ter izvedbo poskusnega izobraževanja z evalvacijo rezultatov.

 

Skupina dijakov v podjetju Litostroj Power

Sodelavci ŠC Kranj v projektu smo pregledali strokovne module vseh sorodnih tehniških izobraževalnih programov in poiskali možnosti implementacije učnega modela z najučinkovitejšimi učnimi metodami.

Pripravili smo snovno in didaktično gradivo za učitelje in dijake za izvedbo usposabljanja v petih korakih in ga z dijaki tretjega letnika programa Elektrotehnik tudi izvedli. Dijaki so uspešno opravili usposabljanje, še posebej zadovoljni so bili z zadnjo praktično vajo v podjetju Litostroj Power, kjer so z upravljanjem modela realnih dimenzij in moči pridobili pomembne strokovne izkušnje na področju pridobivanja energije, krmiljenja in regulacij. Dosežke in postopke usposabljanja smo evalvirali, rezultate pa bomo koristno uporabili pri nadaljnjih izvedbah usposabljanj.

Internetna stran projekta Hydro Power Plant Simulator

Partnerji v projektu:

  1. Litostroj Power d.o.o.
  2. Univerza v Ljubljani, Fakulteta za strojništvo
  3. Šolski center Kranj
  4. Agpyme
  5. ČKD Blansko Engineering

Projekt je delno financiran iz EU Programa vseživljenjskega učenja, Leonardo da Vinci .

maj 2021
ptsčpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31