ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Naš predavatelj Višje strokovne šole Domen Kepic se je udeležil izobraževanja za delo z roboti DOBOT na Kitajskem (okt. 2019)

shenzhen1mFOTOGALERIJA (Domen Kepic)

V sredini letošnjega oktobra je imel naš predavatelj Domen Kepic priložnost, da se je udeležil izobraževanja/treninga za delo z roboti, ki so zasnovani in namenjeni prav izobraževanju. Šolanje in spoznavanje z njimi je potekalo v kitajski tehnološki metropoli, mestu Shenzhen, organiziralo pa ga je podjetje Shenzhen Yuejiang Technology Co., Ltd.

Tako je imel Šolski center Kranj priložnost povečati znanje zaposlenih za upravljanje z roboti DOBOT, usposabljanje pa je bilo namenjeno prav spoznavanju »rokovanja« z avtomatizacijo. Prodaja omenjenih robotov se v slovenskem prostoru sicer šele začenja.

DOBOT so manjši roboti z vgrajenim krmilnikom. To omogoča, da jih postavimo na mizo in jih enostavno programiramo z računalnikom. Roboti imajo značilnosti programiranja industrijskih robotov, kljub temu pa so cenovno precej ugodnejši. Zato so izjemno primerni za izobraževanje. V šoli bodo na primer zelo primerni za začetne korake spoznavanja z robotiko, zmorejo pa seveda tudi veliko večje izzive.

Poleg naštetega podjetje intenzivno razvija večje modele industrijskih robotov, vendar še niso pripravljeni za evropski trg. Naš predavatelj Domen Kepic pa je že imel možnost vpogleda v razvoj industrijskih robotov, koloborativnih, 6-osnih, ter Scara robotov.

Trening je omogočilo podjetje KNT d. o. o. iz Škofja Loke, za kar se jim na tem mestu najlepše zahvaljujemo.

slovensko english

avgust 2022
ptsčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information