ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Darko Đurić na Šolskem centru Kranj (15.4.2014)

DSC 0051darko m 15. aprila je Šolski center Kranj obiskal Darko Đurić. Darko je že s svojim prihodom v šolsko čitalnico osupnil vse zbrane dijake in profesorje.

Od svojega drugega leta starosti je odraščal pri krušnih starših v Podbrezjah. Povedal nam je, da so ga v svojo družino sprejeli in mu vedno stali ob strani, saj je odraščal skupaj s štirimi domačimi otroki na kmetiji, naučili pa so ga tudi samostojnosti, ki mu v življenju zelo koristi.

Darko je končal osnovno šolo v Naklem, Ekonomsko gimnazijo v Radovljici, zdaj pa študira na Fakulteti za poslovne vede. Je zelo optimistično naravnan in z optimizmom vedno rešuje probleme.

Predstavil nam je svojo športno pot. Je namreč zelo uspešen plavalec. Od leta 2007 se aktivno ukvarja s plavanjem in se udeležuje vseh večjih tekmovanj. V Londonu 2012 je na paraolimpijskih igrah postavil  svetovni rekord. V Montrealu se je s svetovnega prvenstava Darko vrnil s 3 medaljami. Pridobil je dva naslova svetovnega prvaka in eno drugo mesto. Za vsemi temi uspehi pa se skriva trdo Darkovo delo in velika volja do življenja.

Darko je človek, poln optimizma, veselja, upanja in zagona. Vse to nam je v eni uri pokazal. Vsem nam je s svojo pozitivno energijo in vero v uresničitev postavljenih ciljev spremenil pogled na življenje in nam pokazal, kaj pomeni biti odločen, ponosen in vesel.

Kot sam pravi o sebi: »Doma so me vedno vzgajali z ljubeznijo, domače okolje je bilo vedno polno veselja. In tega sem se tudi nalezel. Sicer sem po naravi zelo optimističen, energičen. Mogoče je tudi to razlog, da se tako z lahkoto soočam z vsakdanjimi problemi.«

Pripravila: Špela Tomažič

FOTOGALERIJA

 

slovensko english

avgust 2021
ptsčpsn
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information