ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Prispevki v kategoriji Obvestila

NAŠI DIJAKI NAJBOLJŠI V REŠEVANJU KONKRETNEGA POSLOVNEGA IZZIVA - ŠTUDIJI PRIMERA (CASE STUDY)

V petek, 24. januarja 2020 je na Fakulteti za organizacijske vede Univerze v Mariboru potekalo tekmovanje v študiji primera (Case study). Sodelovale so ekipe različnih srednjih šol  ekonomskih usmeritev. V reševanju realnega izziva iz poslovanja podjetja La Popsi je ekipa naših dijakinj 3. a razreda, smeri ekonomski tehnik, predstavila najboljše rešitve in osvojila prvo mesto. Tekmovanja se je, letos prič, udeležila tudi ekipa dijakov gradbene usmeritve 3. gt razreda. Z nekoliko drugačnimi pogledi in razmišljanji so popestrili tekmovanje,  bili odlični konkurenti ostalim ekipam in navdušili komisijo.

Študija primera je posebna pedagoška metoda, ki temelji na realni situaciji v praksi s katero se dijaki (v timu ali samostojno) soočajo, se postavljajo v vlogo podjetnikov oz. vodij  in jo s svojimi predlogi poskušajo rešiti. Svojo rešitev oz. predlog za rešitev ustrezno predstavijo pred komisijo in predstavniki podjetja podane realne situacije. Študijo primera so kot učinkovito pedagoško metodo začeli uporabljati v 30 letih na Harvarrd Business School.

Dijaki skozi študijo primera, poleg priložnosti za mreženje z delodajalci, pridobijo tudi veščine in znanja, ki v času izjemnega tehnološkega napredka prinašajo prednost iskalcem zaposlitve: timsko sodelovanje, spretnost za reševanje kompleksnih težav, komunikacija in javno nastopanje,  iznajdljivost, ustvarjalnost, razsodnost, itd. Na temelju problemskega učenja dijaki prepoznajo uporabno vrednost teoretičnega znanja pridobljenega v šoli, saj ga skozi realno situacijo lahko koristno uporabijo.

Študijo primera (Case study) so organizirali: Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru, Gimnazija Franceta Prešerna in podjetje La Popsi d.o.o.

Mentorici:

Gabrijela Jošt, Nina Hladnik

 

maj 2021
ptsčpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

rss  facebook  instagram 

office-365-cloud


 

objem logo

 

logo-Ekosola

 

 

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information