ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Prispevki v kategoriji Obvestila

NAŠI DIJAKI PONOVNO NAJBOLJŠI V REŠEVANJU KONKRETNEGA POSLOVNEGA IZZIVA - ŠTUDIJI PRIMERA (CASE STUDY)

V četrtek, 21. januarja 2021 je Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru pripravila on-line tekmovanje v študiji primera (Case study). Sodelovale so ekipe različnih srednjih šol. Letošnji izziv za reševanje realnega problema je podalo podjetje bolha.com. V reševanju realnega izziva so dijaki 3. a oddelka, smer ekonomski tehnik, predstavili najboljšo rešitev in osvojili prvo mesto. Skupino so sestavljali Taja R., Rebeka T, Manca Z., Tamara Z. in David P. Drugo skupino so uspešno zastopale dijakinje 3. b oddelka. Tekmovanja so se udeležili še dijaki naslednjih srednjih šol in gimnazij: Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana, Srednja tehniška in strokovna šola, Gimnazija Vič, Ekonomska gimnazija in srednja šola Radovljica in Gimnazija Franceta Prešerna. Vsi dijaki so izvirno predstavili svoje ideje za zadani izziv in navdušili komisijo. Komisijo so sestavljali predstavniki podjetja bolha.com in predstavniki Fakultete za organizacijske vede Kranj.

Študija primera je posebna pedagoška metoda, ki temelji na realni situaciji v praksi s katero se dijaki (v timu ali samostojno) soočajo, se postavljajo v vlogo podjetnikov oz. vodij  in jo s svojimi predlogi poskušajo rešiti. Svojo rešitev oz. predlog za rešitev ustrezno predstavijo pred komisijo in predstavniki podjetja podane realne situacije. Študijo primera so kot učinkovito pedagoško metodo začeli uporabljati v 30 letih na Harvarrd Business School.

Opisana metoda učenja dijakom nudi možnost pridobiti veščine in znanja javnega nastopanja. Spoznavajo tudi svoja močna in šibka področij delovanja in iskanja virov znanja. Poleg mreženja z delodajalci so dijaki pridobili izkušnje, ki v času izjemnega tehnološkega napredka prinašajo prednosti pri iskanju zaposlitve. Dijaki na podlagi problemskega učenja prepoznajo uporabno vrednost teoretičnega znanja pridobljenega v šoli, saj ga skozi realno situacijo lahko koristno uporabijo.

Študijo primera (Case study) so organizirali: Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru, Gimnazija Franceta Prešerna in podjetje boha.com.

Mentorici:

Nina Hladnik, Gabrijela Jošt

 

april 2021
ptsčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

rss  facebook  instagram 

office-365-cloud


 

objem logo

 

logo-Ekosola

 

 

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information