ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Podjetnost v gimnaziji

podjetnost-v-gimnaziji Projekt Krepitev kompetence podjetnosti in spodbujanje prožnega prehajanja med izobraževanjem in okoljem v gimnazijah

Sodelujoči

V projekt je vključenih 79 partnerjev (9 zavodov, ustanov oz. organizacij in 70 gimnazij). To so ZRSŠ, Fakulteta za naravoslovje in matematiko, Univerza v Mariboru, Pedagoška fakulteta Koper, Univerza na Primorskem, Društvo HUMANITAS - center za globalno učenje in sodelovanje (kratko Humanitas), Zavod za kulturo, umetnost in izobraževanje Kersnikova (kratko Zavod Kersnikova), Zveza prijateljev mladine Slovenije (kratko ZPMS), Gospodarska zbornica Slovenije, Institut "Jožef Stefan", Šola za ravnatelje ter 28 razvojnih gimnazij in 42 implementacijskih gimnazij (27 impl. A in 15 impl. B). Naša Strokovna gimnazija je vključena v projekt kot razvojna gimnazija.

 podjetnost-1m

Časovni okvir

Projekt poteka od maja 2018 do avgusta 2022.

Cilj projekta

Ključni cilj projekta je razviti in preizkusiti model celostnega razvoja kompetence podjetnosti pri dijakih skozi medpredmetno povezovanje in sodelovanje z okoljem in širšo skupnostjo. V ta namen bomo v sodelovanju z razvojnimi ter implementacijskimi gimnazijami in konzorcijskimi partnerji razvili, preizkušali in implementirali modele, ki bodo omogočali učinkovito umestitev kompetence podjetnosti v gimnazijski prostor in s pomočjo katerih bodo gimnazije celovito razvijale kulturo podjetnosti v kontekstu interdisciplinarnosti in povezovanja z okoljem.

Podjetnost

Podjetnost pogosto napačno povezujemo samo z gospodarsko dejavnostjo in ustanavljanjem podjetij. Podjetnost je veliko širši pojem.
Samoiniciativnost in podjetnost skupaj predstavljata eno od osmih kompetenc za vseživljenjsko učenje (po definiciji Evropske unije).
Samoiniciativnost in podjetnost je kompetenca, ki posamezniku omogoča identifikacijo in izkoriščanje ponujenih priložnosti, realizacijo idej, načrtovanje in upravljanje procesov, ki vodijo k zastavljenim ciljem.

 

podjetnost-2m

http://publications.jrc.ec.europa.eu/repository/bitstream/JRC101581/lfna27939enn.pdf

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

zrssmizsess

www.facebook.com/SG.SCKR   www.instagram.com/sg.sckr   www.youtube.com

vcenter2020

april 2020
ptsčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

office-365-cloud eduroam inovativna-pedagogika podjetnost-v-gimnaziji

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information