ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Mednarodni projekt USTART – Izzivi podjetnosti za mlade

ustartV šolskem letu 2015/16 se je Strokovna gimnazija ŠC Kranj vključila v mednarodni projekt UStart – Izzivi podjetnosti za mlade (Youth Start – Entrepreneurial Challenges).

V projektu sodeluje 12 partnerskih institucij iz 6 držav. V Sloveniji  projekt vodi in usmerja Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo in Šolo za ravnatelje.

pdfMednarodni-projekt-USTART.pdf    http://www.youthstartproject.eu/

PREDSTAVITEV PROJEKTA

Temeljni namen projekta

je spodbujanje razvoja transverzalnih veščin 21. stoletja s sodobnimi pristopi. Ena izmed teh je samoiniciativnost in podjetnost, kot je opredeljena v evropskem referenčnem okviru ključnih kompetenc (Priporočilo evropskega parlamenta in sveta o ključnih kompetencah za VŽU, UL EU, 30.12.2006). To transferzalno ključno kompetenco bomo v projektu smiselno integrirali v pouk s spodbujanjem razvoja sodelovanja in komuniciranja, kritičnega mišljenja, samorefleksije in samouravnavanja, dela z viri, ustvarjalnosti, proaktivnega vedenja »od ideje do uresničitve« itd.

V razvojnem projektu UStart – Izzivi podjetnosti za mlade bomo raziskali možne odgovore na krovno vprašanje (perspektiva učitelja): Kako naj integriramo v pouk razvoj elementov samoiniciativnosti in podjetnosti pri svojih dijakih?

Cilji:

razvojno delovati: učitelji bomo načrtovali, izvajali in spremljali pouk tako, da bomo integrirali veščine in znanja, ki tvorijo ključno kompetenco samoiniciativnost in podjetnost, ob spremljanju in podpori ravnatelja;

spoznati temeljna izhodišča učenja z izkušnjami,

spoznavati prakse razvijanja samoiniciativnosti in podjetnosti v drugih sodelujočih državah in z njimi izmenjavali izkušnje oz. primere kakovostne prakse.

 

POTEK PROJEKTA NA SG ŠC KRANJ

V šolskem letu 2015/16 smo bili med izbranimi šolami vključeni v eksperimentalno skupino. V eksperimentalnih oddelkih bodo dijaki 2. letnika Strokovne gimnazije  in učitelji delali na razvoju in spodbujanju samoiniciativnosti in podjetnosti. Izvajali bomo naslednje izzive: Ideja, Junak, Vrednost odpadkov, Empatija, Reci Da, Stojnica z limonado, Moja skupnost.

V šolskem letu 2016/17 bo naša šola v vlogi kontrolne skupine.

Šolski projektni tim:
Zdenka Varl, prof. ang. jezika in pedagogike , ravnateljica SG
Darija Kramarič, univ.dipl.biolog, vodja PT
mag. Marko Arnež, prof. filozofije
Vera Brezar, gimn. maturant
Gašper Strniša, mag. org. informatik
Tatjana Zupan, prof. nem in ital. jezika 

ustart2

www.facebook.com/SG.SCKR   www.instagram.com/sg.sckr   www.youtube.com

vcenter2021

april 2021
ptsčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

office-365-cloud eduroam inovativna-pedagogika podvig

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information