ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

info dan

Za sprostitev

Malo glasbe za spodbudo in pozitivno naravnanost: https://www.youtube.com/watch?v=JrdEMERq8MA

Vodena meditacija za sprostitev - miren in pozitiven um. Odlična tehnika za popolno sprostitev, odpravo stresa, napetosti in za izboljšanje počutja sploh. Pomaga pri težavah z nespečnostjo; primerna je tudi za osebe, ki se težje sprostijo in  potrebujejo za to dalj časaPosnetek prav tako programira različne ravni naše podzavesti s pozitivnimi sugestijami, s katerim lahko obogatimo vse vidike svojega življenja, kajti vsi čudeži se začnejo v umu. https://www.youtube.com/watch?v=FiI5OjHcJ2E

Vodeno sproščanje v podporo imunskemu sistemuPrav tako odlična meditacija za krepitev imunskega sistema skozi sprostitev telesa in opuščanje napetosti; vodi nas v razmislek o vzroku nastanka nemira in napetosti ter o njuni sporočilni vrednosti, kar običajno osttane skrito, neraziskano. Priporočamo tako mladostnikom kot odraslim osebam, staršem in učiteljem. Vsebuje pozitivne afirmacije.  https://www.youtube.com/watch?v=mzfr9cpD6z4

Čuječnost

Čuječnost (angl. mindfulness) se tudi pri nas uveljavlja kot eno od učinkovitih orodij za  obvladovanja stresa. Je skrivnost zavestnega življenja; zavedanje lastnega doživljanja s sprejemanjem, odprtostjo in radovednostjo. Biti čuječ pomeni, da smo popolnoma prisotni v tem trenutku, “tukaj in zdaj”. Čeprav je čuječnost naše naravno stanje in smo bili kot otroci vsi čuječi, pa z leti to zmožnost izgubimo in se jo moramo naučiti ponovno.
Društvo za razvijanje čuječnosti objavlja na svoji spletni strani vaje čuječnosti (Trije koraki zavedanja, Meditacija ob težavnih trenutkih, Pregled telesa, Meditativno gibanje, Meditativno dihanje in drugo).
https://www.cujecnost.org/vaje-cujecnosti/?gclid=Cj0KCQjw4dr0BRCxARIsAKUNjWQzGP8SXKZGycKWspGW1Z_ZyaM5xiN4SpLNVsS1A9lSfZ8XJHiMZCsaAvxEEALw_wcB

Kaj lahko nadziram?

Potrebujete: prazen list papirja, svinčnik in učni list »kaj lahko nadziram«

  • Na list papirja zapišite o čem razmišljate zadnje čase. Kaj se vam plete po glavi? (5 min)
  • Poglejte kaj ste zapisali. Za vsako misel posebej se vprašajte »Ali lahko nadziram to stvar?« Če je odgovor »ne«, jo zapišite v zunanji krog priloženega učnega lista, če pa je odgovor »da«, potem jo zapišite v notranji krog.
  • Poglejte kaj imate zapisano v notranjem krogu. To so stvari s katerimi se morate ukvarjati. Kar je zunaj kroga, sprejmite in se ne ubadajte preveč s tem, ker vam jemljejo po nepotrebnem energijo. Saj veste, tega ne morete nadzirati, ker ni v vaši moči 😊

 

jpgtmp_1587744382424_1.jpg

Motivacijske zgodbe

Ovire na poti 

Pred davnimi časi je kralj na glavno cesto svojega kraljestva dal postaviti velik kamen. Nato se je skril in opazoval, da bi videl, ali bo kdo odstranili ta kamen. Nekateri izmed najbogatejših trgovcev in dvorjanov so prišli po cesti, videli kamen in šli naprej okrog njega. Mnogi izmed njih so se še nesramno pritoževali nad kraljem, ki ne počisti svojih cest. Nihče pa ni niti pomislil, da bi kamen umaknil iz ceste.

Nato je po cesti prišel kmet z veliko košaro zelenjave. Ko se je približal kamnu, je odložil košaro in z velikim naporom odkotalil kamen s ceste. Ko je spet pobral svojo košaro, je na mestu, kjer je prej stal kamen, opazil mošnjiček. Odprl ga je in v njem našel pest zlatnikov in sporočilo, na katerem je kralj zapisal, da je zlato namenjeno tistemu, ki je odstranil kamen s ceste.

Kmet se je tako naučil resnico, ki je mnogi izmed nas ne bomo nikoli razumeli: vsaka ovira v življenju predstavlja priložnost za izboljšanje.

 

Medved in gozdne živali

Gozdnim živalim je prišlo na uho, da si je medved naredil spisek živali, ki jih bo pobil. Vsi so se prestrašili, čez nekaj časa pa jelen ni več zdržal psihičnega pritiska in je šel medveda vprašat, če je res, kar se govori v gozdu. 
Medo, slišal sem, da si si naredil spisek za pobijanje.” 
“Ja!” 
“Pa sem jaz na tej listi?” 
“Ja!” 
Naslednji dan najdejo jelena mrtvega. Po jelenu se okorajži volk. 
“Hej medo, slišal sem, da si si naredil spisek za pobijanje.” 
“Ja!” 
“Pa sem jaz na tej listi?” 
“Ja!” 
Naslednji dan najdejo mrtvega tudi volka. Zdaj se odloči za obisk pri medvedu zajček. 
Živjomedo! A sem jaz tudi na tvojem spisku?” 
“Ja!” 
“Pa bi me lahko zradiral z njega?” 
“Ja, ni problema!”

Komunikacija je vse!

december 2022
ptsčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

https://www.facebook.com/sts.sckr   https://www.instagram.com/sts.sckr/

 

dvig digitalne kompetentnosti

inovativna pedagogika     TELMS

 

office-365-cloud    cisco

 

razstava
  FOTOGRAFSKE RAZSTAVE

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information