ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Strokovna ekskurzija v Pariz (25. 10. - 29. 10. 2018)

pariz-mV času jesenskih počitnic smo se z dijaki Šolskega centra Kranj udeležili strokovne ekskurzije v Pariz.

Spremljale smo jih profesorice Alenka Potočnik Zadrgal, Klavdija Stropnik, Magda Papič in Nina Železinger. V četrtek smo se v poznih popoldanskih urah z avtobusom odpeljali proti Disneylandu, kamor smo prispeli naslednji dan ravno ob odprtju parkov.

V Disneylandu smo si najprej ogledali filmske studie, kjer smo se srečali s pravimi kaskaderji, doživeli in preživeli potres, požar in poplave, v vesoljski kapsuli so nas napadala zunajzemeljska bitja - seveda z ustrezno razlago, kako vse to poteka, kar je bil pravi raj za naše zvedave tehnike. Po obisku studiev smo se zabavali v zabaviščnem parku, si ogledali parado Disneyevih junakov in večer zaključili ob veličastnem ognjemetu nad Trnuljčičinim gradom.

Drugi dan je bil bolj kulturno naravnan. Ogledali smo si dvorec Versailles ter največje pariške znamenitosti, nekatere peš, nekatere z avtobusom, nekatere pa kar z ladjico. Dan smo zaključili na griču Montmartre s čudovitim pogledom na nočno osvetljen Pariz.

Zadnji dan v Parizu je bil namenjen ogledu največjega znanstvenega muzeja v Evropi. Poleg muzejske zbirke smo si ogledali planetarij, preizkusili številne simulatorje in si ogledali filmsko predstavo v slavni srebrni kupoli La Geode. Časa za ogled vsega je bilo premalo, a kar smo videli, nas je navdušilo. V večernih urah smo se vrnili na avtobus in se odpeljali proti Sloveniji.

april 2021
ptsčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

https://www.facebook.com/sts.sckr   https://www.instagram.com/sts.sckr/

inovativna pedagogika     TELMS

 

office-365-cloud    cisco

 

razstava
  FOTOGRAFSKE RAZSTAVE

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information