ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Strokovna ekskurzija v Valencio (okt. 2019)

1 zoo mDijaki in dijakinje celotnega Šolskega centra Kranj ter spremljevalki Klavdija Stropnik in Alenka Potočnik Zadrgal smo se od 27. do 31. oktobra 2019 udeležili strokovne ekskurzije v Valencio. Takoj po prihodu in namestitvi v mladinskem hotelu smo si ogledali biopark, sledil je večerni sprehod po starem mestnem jedru in večerja v lastni režiji.

Drugi dan je bil namenjen ogledu modernega dela mesta. Raziskali smo znanstveni muzej, obiskali oceanografski park s številnimi akvariji ter predstavo z delfini, v hemisferi pa smo si ogledali dokumentarni film z avtentičnimi posnetki o odpravi na Luno od dneva vzleta do dneva vrnitve astronavtov na Zemljo, s katerim obeležujejo 50-obletnico pristanka na Luni. Nekateri so si zvečer privoščili paello, drugi tapase, skoraj vsi pa so večerni čas izkoristili za nakupovanje.

Tretji dan smo si ogledali staro mestno jedro – cerkve, palače, areno in tržnico, sončni zahod pa izkoristili za sprehod po mestni plaži. Četrti dan smo si ogledali še štadion, si privoščili še zadnje sprehode in nakupovanja po mestnem jedru, potem pa s težkim srcem zapustili prijetne sončne temperature do 28 °C in se odpravili proti skoraj zimsko hladni Sloveniji, kamor smo prispeli v zgodnjih jutranjih urah.

Ekskurzija je bila zelo prijetna, med dijaki različnih enot so se stkale tople prijateljske vezi. Čeprav je sprva kazalo, da deklet tehnika, fantov pa nakupovanje, ne bosta zanimala, smo lahko povsod videli nasmejane obraze, vsak pa je pri sebi imel tudi kaj novega. Vsi si želimo še več tovrstnih dogodkov, zato vabimo dijake, da se priključijo našim ekskurzijam, katerih cilj ni le širiti obzorja, pač pa tudi povezovati dijake in dijakinje vseh enot Šolskega centra Kranj.

3 moderno mesto m4 show z delfini m5 stolpa m6 najvisja tocka valencie m7 bazilika m9 palaca m10 stadion mvalencia te amo m

Pripravila: Alenka Potočnik Zadrgal, prof.

april 2021
ptsčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

https://www.facebook.com/sts.sckr   https://www.instagram.com/sts.sckr/

inovativna pedagogika     TELMS

 

office-365-cloud    cisco

 

razstava
  FOTOGRAFSKE RAZSTAVE

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information