ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Vizija VSŠ ŠC Kranj: Postati odlična šola za poklice in družbo prihodnosti

Strokovna ekskurzija v podjetje IBM Slovenija d.o.o. (6 .6. 2017)

ibm FOTOGALERIJA  (Jaka Ciglič)

V torek, 6. 6. 2017, je bila v sklopu laboratorijskih vaj pri predmetu Operacijski sistemi 2 izvedena strokovna ekskurzija v podjetje IBM Slovenija d.o.o za redne študente 2. letnika programa informatika.

V uvodu so nam predstavili zgodovino in razvoj podjetja IBM, ki je bil na vseh področjih računalništva med vodilnimi podjetji. Nato nam je naš prvi diplomant programa informatika g. Marko Gradišek predstavil svojo pot od diplomanta VSŠ ŠC Kranj do različnih vlog v podjetju IBM Slovenija. Ta trenutek je Marko zaposlen v IBM Innovation
Center Ljubljana
, kjer se ukvarja z novostmi in jih predstavlja po vsej vzhodni Evropi. Predstavil nam je IBM-ove oblačne storitve in infrastrukturo Bluemix ter IBM-ov kognitivni sistem Watson. Ogledali smo si tudi njihove strežnike ter podatkovni center.

Po strokovnem delu pa so se študentje v manjših skupinah preizkusili tudi v mini hackathonu, kje so predlagali svoje rešitve za uporabo senzorjev v IoT za boljše življenje uporabnikov. Pri tem nas je obiskal tudi mag. Igor Kotnik z Ministrstva za javno upravo. Skupina, ki je pripravila rešitev za boljše ločevanje in odvoz odpadkov, je bila razglašena za najboljšo. Člani te skupine so prejeli simbolična darila.

Podjetju in vsem zaposlenim se zahvaljujemo za zanimivo predstavitev in topel sprejem. Želimo jim uspešno delo še naprej.

Organizirala in pripravila: Gabrijela Krajnc, univ. dipl. inž.

slovensko english      Šola prihodnosti

oktober 2020
ptsčpsn
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

erasmus

20letVSS

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information