ŠC  |   STŠ  |   SG  |   SESGŠ  |   VSŠ  |   MIC  |   IOD  |   ENG 

Vizija VSŠ ŠC Kranj: Postati odlična šola za poklice in družbo prihodnosti

Luka Artelj prejel mednarodno priznanje za inovativnost (maj 2019)

Naš študent Luka Artelj (2. letnik ENE) je bil s svojimi inovacijami izbran za najboljšega »makerja« v Berlinu (Maker Fair Berlin 2019 ali slovensko Festival inovacij in iznajdljivosti v Berlinu, 17. 5. do 19. 5. 2019)

Iskreno čestitamo!

Maker fair je festival, ki se dogaja v vseh večjih tehnično podprtih mestih po celem svetu. Udeležil sem se že sejma v Trstu, na Dunaju in v Ljubljani.

Letos sem se prvič popolnoma sam in na lastne stroške udeležil sejma v Berlinu, v času od 17. 5. do 19. 5. 2019.

Teh sejmov se udeležujem predvsem zato, da spoznavam nove ljudi s tehničnega področja oziroma da me spoznajo drugi, da se kaj novega naučim ali kaj novega vidim, da izkusim novo tehnologijo ter da vidim drugo tehnično kulturo. S tega vidika te sejme priporočam prav vsakemu. Če je Berlin predaleč, je lahko to tudi Ljubljana https://ljubljana.makerfaire.com/sl/ ali mogoče Trst https://trieste.makerfaire.com/, kjer se sejem pripravi vsako leto).

Na Maker fair Berlin (https://en.maker-faire.de/berlin/) sem bil posebej povabljen, saj so organizatorji v meni videli velik potencial. Tam sem predstavil nekaj svojih »pogruntavščin«, kar je pritegnilo ogromno obiskovalcem k moji stojnici. Predstavil sem namreč radijsko voden model letala na solarni pogon, ki leti izključno in samo na energijo, ki jo dobi od sonca, in leti toliko časa, dokler sveti sonce. Imel sem tudi 3 enake modele letala, pri čemer sem prikazal različne tehnike konstruiranja; lesena konstrukcija, konstrukcija iz kompozitnih materialov in 3D printano letalo ter 3D tiskalnik. Poleg izdelkov so mojo stojnico še popestrili plakati in panoji v ozadju, razvidno iz slik v priponki.

Izmed več kot 500 razstavljalcev so me izbrali za najboljšega »makerja« v Berlinu, kar je še en dokaz, kako dobri smo Slovenci. Maker faire Berlin mi je ostal v zelo lepem spominu in se ga bom prihodnje leto ponovno udeležil.

Luka Artelj, študent 2. letnika ENE

slovensko english      Šola prihodnosti

maj 2021
ptsčpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

erasmus

20letVSS

Spoštovani obiskovalec. Naše spletne strani uporabljajo piškotke. Pravno obvestilo

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information